JADŁOSPIS
Jadłospis 19.02.2018 – 23.02.2018
7 lutego 2018
PONIEDZIAŁEK 19.02.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki ryżowe na mleku, kanapka z serem żółtym, sałata i ogórkiem

 

Zupa pieczarkowa krem z grzankami, Indyk pieczony w sosie własnym, kasza orkiszowa, surówka z ogórka kiszonego i groszku z cebulka, kompot owocowy Bułka z pastą  z tuńczyka i jaka, Herbatka miętowa, gruszka
II ŚNIADANIE
Papryka czerwona
Alergeny występujące w daniach: 1,3,4,  7, 9
WTOREK 20.02.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kanapka z twarożkiem naturalnym na słodko, kakao

 

Zupa kapuśniak mazurski, Spaghetti (Makaron świderki z mięsem mielonym z szynki i sosem pomidorowym z ziołami), woda Bułka z pastą z wędliny i jajka, Herbata z miodem i cytryną, banan
II ŚNIADANIE
Pomarańcza
Alergeny występujące w daniach:1,3,7, 9
ŚRODA 21.02.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki orkiszowe na mleku, kanapka z szynką z wędzarki, sałatą i białą rzepa

 

Zupa Schrek ( krem brokułowo szpinakowy z grzankami)( vege), Kotlet mielony, ziemniaki z natką fasolka szparagowa żółta, woda z miodem i cytryną

 

Kanapka na ciepło z serem żółtym i pomidorem z ziołami, woda, jabłko
II ŚNIADANIE
Pestki słonecznika
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 7, 9
CZWARTEK 22.02.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kanapka z pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, kawa inka Zupa  żurek z kiełbaską, naleśniki z serem białym i polewą truskawkową, woda Bułka z pastą z białej fasoli i papryki, Herbatka owocowa, winogrono
II ŚNIADANIE
melon
Alergeny występujące w daniach:1, 3 ,  7, 9
PIĄTEK 23.02.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki gryczane na mleku, kanapka z pastrami wołowym i pomidorem

Grupy 4 i 5: „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek

Zupa grochowa, ryba smażona, ziemniaki z natką, surówka z kapusty czerwonej, kompot owocowy Ciasto zebra własnego wyrobu, kakao, mandarynka
II ŚNIADANIE
Mandarynka
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 4, 7, 9
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa