JADŁOSPIS
Jadłospis 26.02.2018 – 2.03.2018
7 lutego 2018
PONIEDZIAŁEK 26.02.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku, kanapka z szynką wiejską, sałatą i rzodkiewka

 

Zupa ogórkowa, kolorowy kociołek ( indyk z warzywami i makaronem razowym), woda Bułka z jajkiem na twardo, pomidorki koktajlowe, pokrzywa
II ŚNIADANIE
jabłko
Alergeny występujące w daniach: 1,3,  7, 9
WTOREK 27.02.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kanapka z twarożkiem naturalnym ze szczypiorkiem, kawa inka

 

Zupa jarzynowa, bitki wołowe, kasza gryczana, buraczki zasmażane, kompot owocowy Budyń jaglany bananowy z sosem truskawkowym, woda
II ŚNIADANIE
Marchewka do chrupania
Alergeny występujące w daniach:1,3,7, 9
ŚRODA 28.02.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne na mleku, kanapka z serem żółtym, sałata i ogórkiem

 

Zupa krem z soczewicy (vege), Kotlet schabowy, ziemniaki z natką, kapusta zasmażana, woda z miodem i cytryną

 

Jajecznica ze szczypiorkiem, grahamka, herbatka owocowa, gruszka
II ŚNIADANIE
Suszone morele
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 7, 9
CZWARTEK 01.03.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kanapka z szynką Wierzejską, i pomidorem, kakao Zupa  pomidorowa z ryżem, kluski leniwe z serem białym, surówka z marchewki i jabłka, woda Grilowana kolba kukurydzy, melisa
II ŚNIADANIE
banan
Alergeny występujące w daniach:1, 3 ,  7, 9
PIĄTEK 02.03.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie na mleku, kanapka z serem żółtym, sałata i papryka

Grupy 4 i 5: „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek

Zupa fasolowa, ryba po grecku na liściu sałaty, ziemniaki z natką, kompot owocowy A’la Brownie z czerwonej fasoli własnego wyrobu, napój ryżowy kakaowy
II ŚNIADANIE
Zielony grejfrut
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 4, 7, 9
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa