JADŁOSPIS
Jadłospis 5.03.2018 – 9.03.2018
2 marca 2018
PONIEDZIAŁEK 05.03.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane na mleku, kanapka z szynką gotowaną, sałatą i pomidorem

 

Zupa szczawiowa, pulpety w sosie chrzanowym, kasza kus kus, brukselka z pieca, kompot owocowy Koktajl truskawkowy na bazie jogurtu, paluch kukurydziany
II ŚNIADANIE
Zielony grejfrut
Alergeny występujące w daniach: 1,3,  7, 9
WTOREK 06.03.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kanapka z serem żółtym, sałatą i papryką, kakao

 

Zupa pomidorowa z makaronem, gulasz wołowy, kasza pęczak, buraczki zasmażane, woda z miodem i cytryną Bułka z „nutella” własnej roboty (daktyle, kakao), sok pomarańczowy
II ŚNIADANIE
gruszka
Alergeny występujące w daniach:1,3,7, 9
ŚRODA 07.03.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku, kanapka z pasztetem sojowym i ogórkiem kiszonym

 

Zupa krem z selera z grzankami,  pieczone podudzia z kurczaka, ziemniaki z natką mizeria, kompot owocowy

 

Leczo z kiełbaską, grahamka pokrzywa, winogrono
II ŚNIADANIE
Orzechy nerkowca
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 6, 7, 9
CZWARTEK 08.03.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kanapka z szynką dziadka, sałata i ogórkiem, kakao Zupa  krupnik, kopytka z sosem pieczarkowym, surówka z marchewki z sosem chrzanowo- majonezowym Bułka z pastą z makreli i twarożku ze szczypiorkiem, Herbata z cytryną, banan
II ŚNIADANIE
kalarepka
Alergeny występujące w daniach:1, 3 , 4,  7, 9
PIĄTEK 09.03.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki gryczane na mleku, kanapka z  pieczonym indykiem i rzodkiewką,

Grupy 4 i 5: „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek

Zupa fasolowa, ryba pieczona z sosem śmietanowo-ziołowym, ryż brązowy, fasolka szparagowa zielona, kompot owocowy Chałka z dżemem( 100% owoców), mleko, kiwi
II ŚNIADANIE
Pomarańcza
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 4, 7, 9
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa