JADŁOSPIS
Jadłospis 12.03.2018-16.03.2018
9 marca 2018
PONIEDZIAŁEK 12.03.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna na mleku, kanapka z serem żółtym, sałatą i papryką

 

Zupa kapuśniak mazurski, potrawka chińska( polędwica wieprzowa, warzywa , makaron ryżowy, woda z miodem i cytryną Bułka z pastą z tuńczyka i jajka, herbata miętowa, banan

 

II ŚNIADANIE
melon
Alergeny występujące w daniach: 1,3, 4,  7, 9
WTOREK 13.03.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kanapka z szynką wiejską, sałatą i kalarepą, kawa inka

 

Zupa jarzynowa, pyzy z mięsem, mizeria, kompot owocowy Kisiel malinowy własnego wyrobu, wafel ryżowy
II ŚNIADANIE
papryka
Alergeny występujące w daniach:1,3,7, 9
ŚRODA 14.03.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie na mleku kanapka z serem mozzarella i pomidorem, kakao

 

Zupa krem z dyni z grzankami,  medalion z kurczaka, ziemniaki z natką, marchewka z groszkiem

 

Kasza jaglana z sosem truskawkowym, woda
II ŚNIADANIE
jabłko
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 7, 9
CZWARTEK 15.03.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kanapka z twarożkiem naturalnym z tartą rzodkiewką

 

Zupa pomidorowa z ryżem, krokiety z jakiem i pieczarkami, kapusta pekińska z papryką i kukurydzą w sosie jogurtowym Parówka z szynki, grahamka, melisa. pomarańcza
II ŚNIADANIE
kiwi
Alergeny występujące w daniach:1, 3 ,  7, 9
PIĄTEK 16.03.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki owsiane na mleku, kanapka z  szynką z wędzarki, sałatą i rzodkiewką

Grupy 4 i 5: „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek

Zupa grochowa, ryba na parze z warzywami (brokuł, kalafior, marchew, ziemniaki) z dipem czosnkowym na bazie śmietany Ciasto jogurtowe własnego wyrobu, kakao, winogrono
II ŚNIADANIE
gruszka
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 4, 7, 9
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa