JADŁOSPIS
Jadłospis 09.04.2018-13.04.2018
6 kwietnia 2018
PONIEDZIAŁEK 09.04.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne na mleku, kanapka z twarożkiem naturalnym z rzodkiewką

 

Zupa barszcz ukraiński,

Ratatuille z kurczakiem, mieszanka ryżu i komosy ryżowej, woda z miodem i cytryną

Bułka z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, herbata miętowa, banan
II ŚNIADANIE
Suszone morele

 

Alergeny występujące w daniach: 1,3,  7, 9
WTOREK 10.04.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kanapka z szynką wiejską, sałatą i pomidorem, kawa inka

 

Zupa kapuśniak mazurski, gulasz wołowy, ziemniaki z natką, buraczki zasmażane, woda Jogurt naturalny z jagodami, paluch kukurydziany
II ŚNIADANIE
Marchewka do chrupania
Alergeny występujące w daniach:1,3,7, 9
ŚRODA 11.04.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki gryczane na mleku, kanapka z serem żółtym, sałatą i papryką

 

Zupa krem z dyni z grzankami (vege), pulpety w sosie pomidorowym, kasza bulgur, mini marchewka, kompot owocowy

 

Fasolka po bretońsku, grahamka, herbata z cytryną, kiwi
II ŚNIADANIE
gruszka
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 7, 9
CZWARTEK 12.04.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kanapka z szynką z komina, sałatą i ogórkiem,  kawa inka Zupa pomidorowa z ryżem, naleśniki z serem białym i polewą truskawkową, woda Bułka  z nutellą własnej roboty ( daktyle suszone, kakao)
II ŚNIADANIE
Sok marchew- jabłko

 

Alergeny występujące w daniach:1, 3 ,  7, 9
PIĄTEK 13.04.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie na mleku, kanapka z serem mozzarella i pomidorem, Grupy IV i V „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek Zupa grochowa, ryba na parze z warzywami (ziemniaki, brokuł, kalafior, marchew) z dipem czosnkowo- ziołowym, kompot owocowy Ciasto jogurtowe własnego wyrobu, melisa, pomarańcza
II ŚNIADANIE
winogrono
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 4, 7, 9
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa