JADŁOSPIS
Jadłospis 16.04.2018-20.04.2018
13 kwietnia 2018
PONIEDZIAŁEK 16.04.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki orkiszowe na mleku, kanapka z szynką wiejską, sałata i pomidorem

 

Zupa żurek z kiełbaską

Indyk pieczony w sosie własnym, kasza pęczak, mini marchewka, kompot owocowy

Sałatka owocowa z ryżem i bitą śmietaną, woda
II ŚNIADANIE
Migdały

 

Alergeny występujące w daniach: 1,3,  7, 9
WTOREK 17.04.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kanapka z serem żółtym, sałata i papryką, kawa inka

 

Zupa koperkowa, potrawka chińska z polędwicą wieprzową i makaronem ryżowym, woda Bułka z pastą z wędliny i jajka, herbata z cytryna i miodem, banan
II ŚNIADANIE
Sok jabłko- malina
Alergeny występujące w daniach:1,3,7, 9
ŚRODA 18.04.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki ryżowe na mleku, kanapka z twarożkiem naturalnym na słodko

 

Zupa krem selera z grzankami (vege), pieczone podudzia z kurczaka, ziemniaki z natką, mizeria, kompot owocowy

 

Jajecznica ze szczypiorkiem, grahamka,  pomidorki koktajlowe, herbata miętowa
II ŚNIADANIE
jabłko
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 7, 9
CZWARTEK 19.04.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kanapka z szynką z komina, sałatą i ogórkiem,  kakao Zupa jarzynowa, kluski leniwe z serem białym, surówka z marchewki i jabłka, woda z miodem i cytryną Bułka z pastą z białej fasoli i pieczonej papryki, melisa
II ŚNIADANIE
gruszka

 

Alergeny występujące w daniach:1, 3 ,  7, 9
PIĄTEK 20.04.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku, kanapka z sałatą,  pieczonym indykiem i pomidorem. Grupy 4i5 „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek Zupa fasolowa, ryba pieczona w panierce z sosem śmietanowo- ziołowym, ryż brązowy, fasolka szparagowa zielona, woda z miodem i cytryną Chałka z masłem, napój sojowy waniliowy
II ŚNIADANIE
melon
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 4, 6, 7, 9
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa