JADŁOSPIS
Jadłospis 14.05.2018-18.05.2018
11 maja 2018
PONIEDZIAŁEK 14.05.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne na mleku, kanapka z serem żółtym, sałatą i papryką

 

Zupa krupnik, spaghetti ( mięso wieprzowe z makaronem świderki i sosem pomidorowym z ziołami) ogórek kiszony, kompot owocowy Sałatka owocowa z ryżem i bitą śmietaną, woda
II ŚNIADANIE
kalarepka

 

Alergeny występujące w daniach: 1,3,  7, 9
WTOREK 15.05.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Kanapka z szynką wiejską, sałata i pomidorem, kakao

 

Zupa kapuśniak mazurski. Rattatuille z kurczakiem,  ryż brązowy woda z miodem i cytryną

 

Jogurt naturalny z borówkami, wafel ryżowy
II ŚNIADANIE
gruszka

 

Alergeny występujące w daniach:1,3,7, 9
ŚRODA 16.05.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Płatki kukurydziane na mleku, kanapka z  pastą z wędliny i jajka, kakao

 

Zupa krem soczewicy(vege) z grzankami, befsztyk z cebulką(wieprzowo- wołowy), ziemniaki z natką, surówka z sałaty i papryki w oleju, kompot owocowy Zapiekanka makaronowa z serem żółtym i kiełbaską, arbuz herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
banan
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 7, 9
CZWARTEK 17.05.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kanapka z pasztetem sojowym i ogórkiem małosolnym, kawa inka

 

Zupa zarzutka,  naleśniki z serem białym i polewą truskawkową, woda Sałatka wiosenna ( roszponka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, ser feta, prażony słonecznik, sezam i orzeszki Pini), grahamka z masłem,mięta
II ŚNIADANIE
jabłko

 

Alergeny występujące w daniach:1, 3 ,6  7, 9,11
PIĄTEK 18.05.2018
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki gryczane na mleku, kanapka z szynką dziadka, sałatą i pomidorem. Grupy 4 i 5 „Szwedzki Stół” Samodzielne komponowanie kanapek Zupa grochowa, ryba pieczona w panierce, ziemniaki z natką, surówka z czerwonej kapusty, woda z miodem i cytryną  Kisiel truskawkowy własnego wyrobu, paluch kukurydziany
II ŚNIADANIE
winogrono
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 4, 7, 9
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa