JADŁOSPIS
Jadłospis 18.03.2019-22.03.2019
15 marca 2019
PONIEDZIAŁEK 18.03.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki orkiszowe na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g(1)  z szynką białą 6g , sałatą i rzodkiewką 20g Zupa brokułowa 250 g, indyk pieczony w sosie własnym, kasza pęczak100g (1), surówka z buraków, ogórka kiszonego i jabłka 100g kompot owocowy 100 ml Budyń czekoladowy własnego wyrobu200 g (7), bułeczka maślana 40g (1) gruszka50g
II ŚNIADANIE
 Pestki dyni 5g
WTOREK 19.03.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g z twarożkiem naturalnym na słodko15g(7), kakao 150 ml(7) Zupa  jarzynowa 250g, kopytka z sosem śmietanowo-pieczarkowym200g (7), ogórek kiszony, woda z miodem i cytryną Bułka 25g (1)z pastą z awokado, herbatka owocowa,

 

II ŚNIADANIE
Papryka czerwona 30g
ŚRODA 20.03.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki gryczane na mleku200 g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z pastą jajeczną (3)ze szczypiorkiem Zupa krem z zielonego groszku 250g z grzankami(1) (vege) kotlet schabowy 65g(1), ziemniaki z natką150g , kapusta zasmażana70g, kompot owocowy Zapiekanka makaronowa z serem żółtym i kiełbaską 150g (1,7) herbata, melon
II ŚNIADANIE
Sok jabłko- marchew
CZWARTEK 21.03.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
  Pieczywo mieszane 35g(1) z szynką dziadka15g , sałatą i pomidorem30g, kawa inka(1,7) Zupa krupnik250g(1), naleśniki z serem białym i polewą jogurtowo- truskawkową200g (1,3,7), woda Kasza jaglana z prażonym jabłkiem i cynamonem100g, woda
II ŚNIADANIE
Kiwi 100g
PIĄTEK 22.03.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki owsiane na mleku200g (1,7), Pieczywo mieszane 35g (1)z serem żółtym(7), sałatą i pomidorem30g  Grupa VI „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek Zupa krem z selera250g (9), łosoś dziki z pieca55g (4), ryż brązowy100g, fasolka szparagowa cięta70g , woda z miodem i cytryną Babeczka duo z wiśnią100g (1,3, 7), napój sojowy100ml (6) waniliowy, winogrono50g
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa
Font Resize
Wysoki kontrast