Jadłospis 25.03.2019-29.03.2019
22 marca 2019
PONIEDZIAŁEK 25.03.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki żytnie na mleku 200g (1.7), pieczywo mieszane35g (1) z masłem6g(7) i twarożkiem naturalnym15g(7) (1,7) z rzodkiewką20g | Zupa koperkowa250g, Ratatuile z kurczakiem120g, ryż brązowy100g , kompot owocowy150ml | Bułka25g(1) z pastą z tuńczyka i jajka15g (3,4) herbatka miętowa150ml, jabłko 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Migdały 5g | ||
WTOREK 26.03.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7), pieczonym schabem i ogórkiem kiszonym, kakao 150 ml(7) | Zupa Solferino250g(7), kotleciki z kaszy jaglanej ( kasza, jaglana, siemie lniane, marchewka, jajka, sezam)100g (3,11)kalafior z pieca70g tarta marchew z chrzanem100g woda z miodem i cytryną | Bułka25g(1) z pastą z awokado15g, herbata z cytryną150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Jogurt naturalny z jagodami | ||
ŚRODA 27.03.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jęczmienne na mleku200g, pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) serem żółtym15g (1), sałatą i papryką20g | Zupa krem z soczewicy z grzankami250 g (1,7) (vege) befsztyk wołowo- wieprzowy60g(1) z cebulką, ziemniaki z natką150g, surówka z sałaty lodowej i papryki w oleju100g, kompot owocowy | Jajecznica ze szczypiorkiem 50g (1,7)pomidorki koktajlowe20g, pieczywo chrupkie typu wasa z masłem20 g (1,7), melisa |
II ŚNIADANIE | ||
Sok jabłko- malina150 ml | ||
CZWARTEK 28.03.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7) , pasztetem drobiowym15g i ogórkiem30g, kawa inka15 ml(1,7) | Zupa barszcz czerwony250 g, kluski leniwe z serem białym120g (1,7), surówka z marchewki i jabłka100g, woda | Frankfurterka na ciepło z sosem pomidorowym z ziołami 30g, Ciabatta25g(1) z masłem4g (7), herbata z cytryną150ml , pomarańcza |
II ŚNIADANIE | ||
Banan100g | ||
PIĄTEK 29.03.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki ryżowe na mleku200g(7), pieczywo mieszane 35g(1) z masłem6g(7)szynką wiejską15g, sałatą i pomidorem 30gGrupa VI „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek | Zupa krem z dyni z grzankami 250g (vege) (1,7), pulpety z ryby65g(1,3,4), ziemniaki z natką150g, surówka z czerwonej kapusty100g, kompot owocowy150ml | Ciasto jogurtowe własnego wyrobu100g(1,7), sok z czarnej porzeczki 100%150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Gruszka 100g | ||
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa |