JADŁOSPIS
Jadłospis 01.04.2019-05.04.2019
29 marca 2019
PONIEDZIAŁEK 01.04.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Makaron drobny na mleku200g (1,7(, pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) szynką dziadka 15g i rzodkiewką 15g (7) Zupa  krem z brokułów 250g( vege)(7) z grzankami(1) Kaszotto z warzywami ( kasza pęczak, fasola zielona, cukinia, papryka, cebula, zioła)200g(1), woda 150 ml Bułka 40g(1) z masłem 4g(7) dżemem10g 100% owoców, herbata czarna miodem i cytryną 150ml  gruszka 50g
II ŚNIADANIE
Orzechy nerkowca 5g(8)
WTOREK 02.04.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7), serem żółtym15g (7), sałatą i papryką20g Zupa  kalafiorowa 250g(9,7)) gulasz wołowy 120g, kasza gryczana100g, buraczki zasmażane100g (1), kompot owocowy150 ml Bułka25g(1) z pastą z twarożku i makreli wędzonej z cebulką15g(1,4), herbatka owocowa150 ml, banan 50g
II ŚNIADANIE
Melon 100g
ŚRODA 03.04.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane na mleku200g, pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) pastą z wędliny i jajka 15g(3), Zupa krem z marchewki z grzankami250 g (1,7) (vege) łazanki z mięsem i kapustą kiszoną 200g(1) Świeży ogórek 30g, kompot owocowy150 ml Racuszki z jabłkami 100g (1,3,7), kakao150ml (7)
II ŚNIADANIE
Sok jabłko- burak 150 ml
CZWARTEK 04.04.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
  Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7) , szynką kruchą15g  i białą rzepą30g, kawa inka15 ml(1,7) Zupa ogórkowa250 g, (7)kotlet z jajka(1,3), ziemniaki z natką 100g, szpinak 70g,(7) pomidor z cebulką 30g, woda z miodem i cytryną 150 ml Bułka35g(1) z humusem własnego wyrobu15g (11) pomarańcza100g, mięta 150 ml
II ŚNIADANIE
Marchewka do chrupania 100g
PIĄTEK 05.04.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna na mleku200g(7), pieczywo mieszane 35g(1) z masłem6g(7)serem mozzarella(15g(7), i pomidorem 30gGrupa VI „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek Zupa grochowa 250g ,łosoś z pieca55g (4), ziemniaki z koperkiem100g, surówka z marchewki i pora w sosie jogurtowym100g (7), kompot owocowy150 ml Zielony  koktajl ( szpinak, banan, jabłko, natka pietruszki, kiwi, cytryna)150 ml, wafel ryżowy
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa