Jadłospis 15.04.2019-19.04.2019
12 kwietnia 2019
PONIEDZIAŁEK 15.04.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jęczmienne na mleku200g (1,7(, pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7)serem żółtym 15g, sałatą i papryką 20g | Zupa krem z dyni 250g( vege)(7) z grzankami(1) Indyk pieczony w sosie własnym 55g, kasza pęczak, surówka z ogórka kiszonego i groszku z cebulką (100g kompot owocowy | Bułka25g(1) z masłem 4g (7) z jajkiem na twardo 20g(3) i szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe 50g, pokrzywa 150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Orzechy laskowe5g(8) | ||
WTOREK 16.04.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7), twarożkiem naturalnym na słodko 15g(3),kawa inka 150ml(7) | Zupa pomidorowa z ryżem250g(7), makaron kokardki z gotowaną ciecierzycą100g(1) i duszonymi warzywami100g , z odrobiną parmezanu(7), woda | Kisiel truskawkowy własnego wyrobu 150 ml, chałka 50g |
II ŚNIADANIE | ||
kiwi 100g | ||
ŚRODA 17.04.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jaglane na mleku200g, pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) Szynką z komina 15gsałatą i ogórkiem 30g | Zupa krem z zielonego groszku z grzankami (vege) 250 g (1,7) kotlet mielony 65g, ziemniak z koperkiem, surówka z selera i pora w sosie jogurtowym 100g (7,9), woda z miodem i cytryną. 150ml | Kanapka na Ciepło-Pieczywo tostowe graham 25g (1)z masłem 4g (7) serem żółtym 15g,(7) pomidorem i ziołami 20, herbatka z cytryną150 ml, winogrono |
II ŚNIADANIE | ||
Sok jabłko-gruszka 150 ml | ||
CZWARTEK 18.04.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7) pasztetem sojowym 15g(6) i pomidorem30g, kakao ml(1,7) | Zupa Tajska z kurczakiem250 g Makaron z serem białym i polewą truskawkowo- jogurtową 150g, (1,7,) woda | Parówka z szynki 50g, grahamka 35 g z masłem 4gi sosem pomidorowym 10g, herbatka owocowa 150 ml, jabłko50g |
II ŚNIADANIE | ||
Banan 100g | ||
PIĄTEK 19.04.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki żytnie na mleku200g(7), pieczywo mieszane 35g(1) z masłem6g(7)kiełbasą krakowską suchą15g(7),sałata i rzodkiewką 30gGrupa VI „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek | Zupa barszcz ukraiński 250g ,ryba pieczona 55gz sosem śmietanowo-ziołowym (,4,7), ryż brązowy 100g, fasolka szparagowa zielona posypana bułką i polana masełkiem70 g(1,7),kompot owocowy 150ml | Ciasto zebra własnego wyrobu 100g (1,3,7,) napój kokosowy 150ml melon 80g |
II ŚNIADANIE | ||
gruszka 100g | ||
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa |