JADŁOSPIS
Jadłospis 13.05.2019-17.05.2019
16 maja 2019
PONIEDZIAŁEK 13.05.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Makaron drobny na mleku200g (7), pieczywo mieszane 35g (1)z szynką dziadka 15g,sałatą  i ogórkiem 30g Zupa  botwinka 250g(1,9) kotleciki z kaszy jaglanej ( kasza, jaglana, siemie lniane, marchewka, jajka, sezam)100g (3,11)brokuł  z pieca70g  tarta marchew z chrzanem100g woda z miodem i cytryną Jogurt naturalny z borówkami 150 g (7), wafel ryżowy
II ŚNIADANIE
Orzechy laskowe 5g (8)
WTOREK 14.05.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7), serem żółtym(7) 15g i papryką 30g kawa inka 150ml(7) Zupa  krem z zielonego groszku 250g( vege)(7) z grzankami(1) Ratatiule z kurczakiem 100g , ryż brązowy 100g, woda 150 ml Bułka25g(1) z pastą z wędliny i i jajka ze szczypiorkiem(1,4), herbatka owocowa150 ml, banan 50g
II ŚNIADANIE
jabłko 100g
ŚRODA 15.05.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku 200g, pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) twarożkiem naturalnym z rzodkiewką 15g (7) Zupa krem z soczewicy z grzankami (vege) 250 g (1,7) kotlet schabowy 65g (1,3) ziemniaki z natką 100g, młoda kapusta z koperkiem70g, kompot owocowy 150 ml Jajecznica ze szczypiorkiem 50g (7)pomidorki koktajlowe20g, pieczywo chrupkie typu wasa z masłem20 g (1,7), pokrzywa 150 ml
II ŚNIADANIE
Sok jabłko- aronia 150 ml
CZWARTEK 16.05.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
  Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7)kiełbasą krakowską15g ,pomidorem 15g kakao15 ml(1,7) Zupa ogórkowa 250 g, (7) kluski leniwe z serem białym150g (1,7), surówka z marchewki i jabłka100g, woda Sałatka z kaszy kus kus i warzyw i ziół i(seler naciowy(9), rzodkiewka, szczypiorek, ogórek małosolny) 150g , herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
gruszka 100g
PIĄTEK 17.05.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki owsiane na mleku200g(7), pieczywo mieszane 35g(1) z masłem6g(7)jajkiem na twardo 15g, i szczypiorkiem Grupa VI „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek Zupa fasolowa 250g , pulpety z ryby 65g (4), ziemniaki z koperkiem100g, surówka z czerwonej kapusty 100g ] kompot owocowy150 ml Chałka z masłem 100g (1,3,7,) kakao 150 ml, winogrono 50g
II ŚNIADANIE
Arbuz 100g
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

 

Font Resize
Wysoki kontrast