Jadłospis 20.05.2019-24.05.2019
16 maja 2019
PONIEDZIAŁEK 20.05.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jęczmienne na mleku200g (7), pieczywo mieszane 35g (1)z serem żółtym 15g,sałatą i papryką 30g | Zupa krem z selera 250g(1,9) vege)(7) z grzankami(1) Schab pieczony w sosie własnym 60g, kasza pęczak 100g(1), surówka z ogórka kiszonego i groszku z cebulką 100g, kompot owocowy | Kisiel truskawkowy własnego wyrobu 150 ml , paluch kukurydziany |
II ŚNIADANIE | ||
Orzechy nerkowca 5g (8) | ||
WTOREK 21.05.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7), szynką z komina(7) 15g i pomidorem 30g kakao 150ml(7) | Zupa kapuśniak mazurski 250g kopytka z sosem śmietanowo- pieczarkowym 200g (1,7), woda z miodem i cytryną | Bułka25g(1) z pastą z łososia wędzonego i twarożku z koperkiem(1,4), herbatka miętowa150 ml, gruszka50g |
II ŚNIADANIE | ||
melon 100g | ||
ŚRODA 22.05.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki orkiszowe na mleku 200g, pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) pasztetem sojowym(6)15g i ogórkiem małosolnym 30g | Zupa krem z marchewki z grzankami (vege) 250 g (1,7) podudzia z kurczaka 85g ziemniaki z natką 100g, mizeria 120g (7), kompot owocowy 150 ml | Zapiekanka makaronowa z serem żółtym i kiełbaską 150g (1,7) borówki 50g, melisa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Sok jabłko- malina 150 ml | ||
CZWARTEK 23.05.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7)twarożkiem naturalnym na słodko 15g , kawa inka 15 ml(1,7) | Zupa jarzynowa 250 g, (7) makaron ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami 200g (1,7), , woda | Parówka z szynki na ciepło 40g z sosem pomidorowym z ziołami 30g, Grahamka 25g(1) z masłem4g (7), herbata z cytryną150ml , arbuz |
II ŚNIADANIE | ||
nektarynka 100g | ||
PIĄTEK 24.05.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki gryczane na mleku200g(7), pieczywo mieszane 35g(1) z masłem6g(7)pieczonym schabem 15g, i ogórkiem kiszonym 30g Grupa VI „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek | Zupa Solferino 250g , Ryba z pieca bez panierki 50g (4), ryż brązowy 100g, mieszanka warzywna z pieca (marchew, brokuł, kalafior) 70g ] kompot owocowy150 ml | Babeczka orkiszowa 100g (1,3,7,) Napój sojowy waniliowy (6) 150 ml, kiwi 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Jabłko 100g | ||
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa |