JADŁOSPIS
Jadłospis 03.06.2019 – 07.06.2019
31 maja 2019
PONIEDZIAŁEK 03.06.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytmie na mleku200g, pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g (7)szynką dziadka 15g, sałatą i pomidorem 30g Zupa botwinka250g, makaron kokardki z gotowaną ciecierzycą 100g (1) i duszonymi warzywami 100g, z odrobiną parmezanu (7) woda z miodem i cytryną 150 ml Jogurt naturalny z borówkami 150ml (7), wafel ryżowy 10g
II ŚNIADANIE
Truskawki 100g
WTOREK 04.06.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane na mleku200g, pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7)  z pastą z wędliny i jajka (3) ze szczypiorkiem (1,4), kakao 150ml (7) Zupa krem z zielonego groszku 250g (vege) z grzankami(1), kotlet schabowy 65g, ,młoda kapusta z koperkiem 70g, ziemniaki z natką 100g, kompot owocowy 150ml Parówka z szynki 50g, grahamka 35g z masłem4g (7)i sosem pomidorowym 10g, melon 80 g
II ŚNIADANIE
Pestki słonecznika 5g
ŚRODA 05.06.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7)   z ) z pasztetem sojowym 15g (6) i ogórkiem 30g Kawa Inka 150ml Zupa krem z kalafiora z grzankami 250g, indyk pieczony w sosie własnym 60g, kasza pęczak100g(1), surówka z kap.pekińskiej,papryki , kukurydzy i rzodkiewki w sosie jogurtowym (7),woda Jajecznica ze szczypiorkiem 50g (7) pomidorki koktajlowe 20g, pieczywo chrupkie typu wasa z masłem 20g, herbatka owocowa 150ml

 

II ŚNIADANIE
Truskawki 100g
CZWARTEK 06.06.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
  Kasza manna na mleku200g, Pieczywo mieszane 35g (1) serem żółtym 15g(7) sałatą i rzodkiewką 30g

 

Zupa tajska z kurczakiem 250g, naleśniki z serem białym i polewą truskawkową 200g (1,7) woda z miodem i cytryną 150ml Sałatka wiosenna (roszponka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, ser feta, prażony słonecznik, sezam i orzeszki Pini) 150g, (7)grahamka 25g (1) z masłem 4g,  mięta 150ml

 

II ŚNIADANIE
Sok jabłko – aronia 150ml
PIĄTEK 07.06.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7)    z szynką kruchą, sałatą i papryką 30g , Grupa VI „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek Zupa pomidorowa z ryżem 250g, ryba z pieca w panierce 65g,, ziemniaki z natką 100g, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka 100g (7), kompot owocowy 150ml Chałka z masłem 100g(1,3,7), kawa Inka 150ml, gruszka
II ŚNIADANIE
Mus owocowy Kubuś
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

 

Font Resize
Wysoki kontrast