Jadłospis 03.06.2019 – 07.06.2019
31 maja 2019
PONIEDZIAŁEK 03.06.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki żytmie na mleku200g, pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g (7)szynką dziadka 15g, sałatą i pomidorem 30g | Zupa botwinka250g, makaron kokardki z gotowaną ciecierzycą 100g (1) i duszonymi warzywami 100g, z odrobiną parmezanu (7) woda z miodem i cytryną 150 ml | Jogurt naturalny z borówkami 150ml (7), wafel ryżowy 10g |
II ŚNIADANIE | ||
Truskawki 100g | ||
WTOREK 04.06.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki kukurydziane na mleku200g, pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) z pastą z wędliny i jajka (3) ze szczypiorkiem (1,4), kakao 150ml (7) | Zupa krem z zielonego groszku 250g (vege) z grzankami(1), kotlet schabowy 65g, ,młoda kapusta z koperkiem 70g, ziemniaki z natką 100g, kompot owocowy 150ml | Parówka z szynki 50g, grahamka 35g z masłem4g (7)i sosem pomidorowym 10g, melon 80 g |
II ŚNIADANIE | ||
Pestki słonecznika 5g | ||
ŚRODA 05.06.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) z ) z pasztetem sojowym 15g (6) i ogórkiem 30g Kawa Inka 150ml | Zupa krem z kalafiora z grzankami 250g, indyk pieczony w sosie własnym 60g, kasza pęczak100g(1), surówka z kap.pekińskiej,papryki , kukurydzy i rzodkiewki w sosie jogurtowym (7),woda | Jajecznica ze szczypiorkiem 50g (7) pomidorki koktajlowe 20g, pieczywo chrupkie typu wasa z masłem 20g, herbatka owocowa 150ml
|
II ŚNIADANIE | ||
Truskawki 100g | ||
CZWARTEK 06.06.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Kasza manna na mleku200g, Pieczywo mieszane 35g (1) serem żółtym 15g(7) sałatą i rzodkiewką 30g
|
Zupa tajska z kurczakiem 250g, naleśniki z serem białym i polewą truskawkową 200g (1,7) woda z miodem i cytryną 150ml | Sałatka wiosenna (roszponka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, ser feta, prażony słonecznik, sezam i orzeszki Pini) 150g, (7)grahamka 25g (1) z masłem 4g, mięta 150ml
|
II ŚNIADANIE | ||
Sok jabłko – aronia 150ml | ||
PIĄTEK 07.06.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) z szynką kruchą, sałatą i papryką 30g , Grupa VI „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek | Zupa pomidorowa z ryżem 250g, ryba z pieca w panierce 65g,, ziemniaki z natką 100g, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka 100g (7), kompot owocowy 150ml | Chałka z masłem 100g(1,3,7), kawa Inka 150ml, gruszka |
II ŚNIADANIE | ||
Mus owocowy Kubuś | ||
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa |