JADŁOSPIS
Jadłospis 09.09.2016-13.09.2019
30 sierpnia 2019
PONIEDZIAŁEK 09.09.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki gryczane na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) z szynką z wędzarki  i rzodkiewką 15g, woda 150 ml Zupa krem z marchewki (vege) z grzankami 250 g (1) , medalion z kurczaka 65g, ziemniaki z natką 150g, surówka z sałaty rzymskiej z papryką i kukurydzą 100g, woda z miodem i cytryną150 ml Koktajl jogurtowo – truskawkowy150 ml (7), wafel kukurydziany
II ŚNIADANIE
Śliwki 100g
WTOREK 10.09.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  z serem żółtym sałatą i papryką 30g , kakao 150 ml Zupa krupnik 250 g, befsztyk wołowo – wieprzowy 60g (1)z cebulką, ziemniaki z natką 150 g, surówka z sałaty lodowej i papryki w oleju 100g, kompot owocowy 150 ml Sałatka (roszponka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, ser feta,, prażony słonecznik, sezam) 150g(7) , bułka grahamka 25g (1) z masełkiem. Herbatka miętowa 150ml
II ŚNIADANIE
Orzechy laskowe 10g
ŚRODA 11.09.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) twarożkiem i miodem , herbatka owocowa 150 ml Barszcz biały z kiełbaską 250 g , makaron kokardki z pesto bazyliowym i świeżymi pomidorami, posypany tartym parmezanem 200g (1,7), woda z miodem i cytryną 150 ml

 

Fasolka po bretońsku, grahamka, herbatka arbuz 50g
II ŚNIADANIE
Sok naturalny tłoczony – jabłko mango 150ml
CZWARTEK 12.09.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki ryżowe na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  z pieczonym schabem i ogórkiem 15g, herbatka owocowa 150 ml Zupa krem z zielonego groszku (vege) z grzankami 250g (1,7), kluski leniwe z serem białym 200g (7) surówka z marchewki i pora 100g, kompot owocowy 150 ml Parówka z szynki 50 g, grahamka 35g (1) z masłem 4g (7) i sosem pomidorowym 10g , kiwi 50g
II ŚNIADANIE
Melon 100g
 PIĄTEK 13.09.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Makaron drobny na mleku 200g (7) pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)jajkiem na twardo i   papryką,

Grupy III, V i VI : „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek

Zupa kalafiorowa 250g , ryba po grecku 60g (4) na liściu sałaty, ziemniaki z natką, woda z miodem i cytryna 150 ml Bułka z nutellą własnego wyrobu (daktyle, awokado, kakao) 15g, melisa 150 ml
II ŚNIADANIE
Pomarańcza 100g

*Jadłospis może ulec zmianie.Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

 

Font Resize
Wysoki kontrast