Jadłospis 16.09.2019-20.09.2019
30 sierpnia 2019
PONIEDZIAŁEK 16.09.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki owsiane na mleku 200g (7)
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem (1,7) , szynką z indyka i ogórek kiszony |
Zupa rosół z makaronem 250 g,), schab pieczony w sosie własnym 60g, kasza peczak 100g (1)surówka z ogórka kiszonego i groszku z cebulką 100g, woda z miodem i cytryną 150ml | Budyń waniliowy własnego wyrobu 150g (7), wafel ryżowy, winogrono 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Śliwki 100g | ||
WTOREK 17.09.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) pieczywo mieszane z pastą warzywną polędwicą sopocką i rukola, kawa inka 150 ml | Zupa krem z kalafiora (vege) z grzankami 250 g (1 ),krokiety z mięsem i kapustą 200g, mizeria 120 g, kompot owocowy 150 ml | Grahamka (1) z jajkiem na (3) ze szczypiorkiem, herbata z miodem i cytryną
Gruszka 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Orzechy laskowe 10g | ||
ŚRODA 18.09.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki kukurydzianena mleku 200g (7), serem żółtym, sałatą i papryką | Zupa ogórkowa 250 g, makaron z szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami 200g (1,7), woda z miodem i cytryną 150 ml | Bułka 25g (1) z pastą z łososia wędzonego i twarożku z koperkiem (1,4) melisa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Sok naturalny tłoczony 150 ml | ||
CZWARTEK 19.09.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) szynką z komina, sałatą i białą rzepą, kakao 150 ml | Zupa Shrek( krem brokułowo- szpinakowy) z grzankami 250 g (1), makaron z serem białym i polewą truskawkowo – jogurtową , woda | Racuszki z jabłkami, herbatka z cytrynką 150 ml
Mandarynka 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Migdały 10g | ||
PIĄTEK 20.09.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jaglane na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z twarożkiem (7)i tartą rzodkiewka ze szczypiorkiem 30g, „Szwedzki stół” grupy III,V i VI samodzielne komponowanie kanapek | Zupa kapuśniak 250 g, ryba pieczona w panierce 65g (1,3,4), ryż brązowy z sosem śmietanowo -ziołowym ze szparagami 100g (1,7), surówka z marchewki i pora 100g, kompot owocowy 150 ml | Ciasto zebra własnego wyrobu 100g(1,3,7), napój waniliowy 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Jabłko 100g |
*Jadłospis może ulec zmianie.Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa