JADŁOSPIS
Jadłospis 14.10.2019-18.10.2019
11 października 2019
PONIEDZIAŁEK 14.10.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z pasztetem sojowym i papryka 15g

 

Zupa jarzynowa 250g,  spaghetti (mięso wieprzowe z makaronem świderki i sosem pomidorowym z ziołami, woda 150 ml Mus owocowy Kubuś, rogalik maślany z jabłkiem , mandarynka
II ŚNIADANIE
Śliwka 100g
WTOREK 15.10.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g (7)  szynką dziadka, sałatą i pomidorem 30g, kawa inka 150ml (7)

 

Zupa krem z kalafiora (vege) 250g z grzankami (1),  bitki wołowe z kaszą gryczaną, buraczki zasmażane, kompot owocowy 150 ml Bułka 25g (1) z pomidorem i szczypiorkiem, winogrono50g, herbatka miętowa 150 ml
II ŚNIADANIE
Pestki dyni 10g
ŚRODA 16.10.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  gotowanym kurczakiem i ogórkiem 15g

 

Zupa szczawiowa z jajkiem 250g

Indyk pieczony w sosie własnym, ziemniaki z natką,  surówka z zielonego groszku i ogórka kiszonego, woda z miodem i cytryną 150 ml

Placuszki dyniowe, woda
II ŚNIADANIE
Sok naturalny tłoczony jabłko mango150 ml
CZWARTEK 17.10.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g (7) serem żółtym i pomidorem 15g , kakao 150ml (7)

 

Zupa krem z cukini (vege)250g z prażonymi pestkami dyni (1) 250g,  naleśniki z serem białym i polewą malinowo jogurtową 200g (7), kompot owocowy 150ml Tost na ciepło 35g (1), (chleb tostowy graham, ser żółty 20g (7), pomidor 15g) , bawarka 150 ml

 

II ŚNIADANIE
Banan 100g
PIĄTEK 18.10.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane z masłem 4g (7) serem żółtym, sałatą i pomidorem 30g Zupa fasolowa 250g , łosoś pieczony 60g (4) mieszanka białego i dzikiego ryżu 150g, pieczone warzywa (brokuł, kalafior) 100g,  woda z miodem i cytryną 150 ml

 

Ciasto jogurtowe własnego wyrobu (7) , napój kokosowy 100 ml
Font Resize
Wysoki kontrast