JADŁOSPIS
Jadłospis 04.11.2019-08.11.2019
31 października 2019
PONIEDZIAŁEK 04.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane  35g (1)  z kiełbasą krakowską, sałata i białą rzepą 30g, herbata Zupa jarzynowa 250g, klopsiki w sosie pomidorowym 200g , pure ziemniaczane ze śmietaną i masłem (7), surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i papryki w sosie jogurtowym 100g (7), kompot owocowy 150 ml Koktajl truskawkowy 100ml , wafel kukurydziany, winogrono 50g
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
WTOREK 05.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1)  z twarożkiem naturalnym na słodko z miodem (7) , kakao 150ml (7) Zupa krem z dyni 250g (vege) z grzankami (1), medalion z kurczaka w panierce sezamowej200g (11) , mieszanka białego i dzikiego ryżu 100g, warzywa gotowane (fasolka szparagowa zielona, brokuły, marchew, cukinia) 70g, woda z miodem i cytryną 150ml Bułka grahamka 25g (1) z humusem własnego wyrobu , herbata owocowa 100ml, mandarynka 50g
II ŚNIADANIE
Gruszka 100 g
ŚRODA 06.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki gryczane na mleku 200 ml (7), pieczywo mieszane 35 g (1)  z masłem 4 g (7) szynką kruchą i papryką 15g , herbata Zupa krem z kukurydzy 250g (vege) z grzankami (1) Spaghetti  makaron świderki z indykiem i sosem pomidorowym z  ziołami, kompot owocowy 150 ml Bułka 25g  (1) z masłem 4g (7) z pastą z łososia  wędzonego i twarożku (7) z koperkiem , herbatka miętowa 150 ml

 

II ŚNIADANIE
Sok naturalny tłoczony jabłko- burak 150ml
CZWARTEK 07.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4 g (7)  z  z serem mozzarella (7) i pomidorem 15g,, kakao 150ml (7)

 

Zupa pomidorowa z ryżem 250 g, makaron kokardki z Pesto bazyliowym posypane tartym parmezanem 200g (1,7), pomidorki koktajlowe 30g, woda z miodem i cytryną 150 ml Kasza jaglana z prażonym jabłkiem i cynamonem 100g, herbatka owocowa  150 ml
II ŚNIADANIE
Banan 100g
PIĄTEK 08.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35 g (1)  z pasztetem sojowym (6) i ogórkiem 15g , kakao 150ml (7) grupy III, V, VI Szwedzki Stół – samodzielne komponowanie kanapek Zupa grochowa 250g, łosoś  z pieca 200g (4), ziemniaki z natką 60 g, surówka z selera, marchewki i jabłka 100g (9) Ciasto jogurtowe własnego wyrobu  100g (1), napój owsiany 100 ml , kiwi 50g
II ŚNIADANIE
Morele suszone  10g
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa
Font Resize
Wysoki kontrast