JADŁOSPIS
Jadłospis 18.11.2019-22.11.2019
14 listopada 2019
PONIEDZIAŁEK 18.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Zacierki na mleku 200ml (7) Pieczywo mieszane 35 g(1) z masłem 4g (7) szynką, sałatą i pomidorem 30g , herbata Zupa szczawiowa z jajkiem (3) , kotlet mielony, ziemniaki 150 g  z natką, mizeria ze śmietaną 120 g (7) , kompot owocowy 150 ml Kasza jaglana na mleku sojowym z płatkami migdałowymi, jabłkiem i rodzynkami 80g, , herbatka malinowa 150 ml
II ŚNIADANIE
Szaron Khaki 100g
WTOREK 19.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7), 30g z serem żółtym (7) sałatą i rzodkiewką 30g kawa Inka 150 ml Zupa rosół 250g , kurczak 65g  z brązowym ryżem 80 g  i warzywami na parze  70g ( fasolka, bakłażan, papryka, cebula, salsefia), woda z miodem i cytryną 150 ml Zielony koktajl ( szpinak, jabłko, banan, kiwi, cytryna) bułka grahamka 25 g (1) z masłem 4 g (7)
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
ŚRODA 20.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna na mleku sojowym  200 ml, pieczywo mieszane 35g (1) pastą warzywną ( gotowana włoszczyzna z suszonymi pomidorami)polędwicą sopocką i rukolą, herbata Zupa krem z kukurydzy (wege) 250g  z grzankami (1) medalion z indyka 65g  w panierce sezamowej , ziemniaki z natką 100g,  gotowane warzywa na parze 70g  ( fasolka szparagowa, brokuły, kalafior,  marchewka, cukinia) kompot owocowy 150ml Placki dyniowe  z jabłkiem 100 g, napój sojowy waniliowy 100ml,

 

II ŚNIADANIE
Sok jabłko- marchew 100ml
CZWARTEK 21.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
  Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) pastą z wędliny i jajka (3) ze szczypiorkiem 30g, kakao 150 ml Zupa krem z białych warzyw (wege) 250g (9)  z groszkiem ptysiowym (1), kluski leniwe z serem białym (7) surówka z marchewki i jabłka w oliwie , woda z miodem i cytryną 150 ml Bułka ciemna ziarno 25g (1) z masłem 4g (7) parówka na ciepło z sosem pomidorowym, pokrzywa 150 ml , banan 50 g
II ŚNIADANIE
Gruszka 100g
PIĄTEK 22.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki owsiane na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1)  z pieczonym indykiem własnej roboty   i  papryką, herbata,  15g . Grupa III,V,VI- „Szwedzki stół”- samodzielne komponowanie kanapek (do wyboru: indyk pieczony, szynka, ser żółty, jajko gotowane, kolorowa papryka, pomidor koktajlowy, ogórek świeży) Zupa ogórkowa 250g , ryba Miruna 65g  w panierce z sosem śmietanowo- ziołowym (7) , ryż brązowy 80g, szparagi i zielona fasolka na parze 70g , kompot owocowy 150 ml Brownie buraczane własnego wyrobu  na mące razowej  100 g  , sok pomarańczowy 100% – 150 ml
II ŚNIADANIE
Bakalie ( orzechy, suszone morele, rodzynki, pestki dyni )
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa
Font Resize
Wysoki kontrast