Jadłospis 25.11.2019-28.11.2019
22 listopada 2019
PONIEDZIAŁEK 25.11.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki owsiane na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) zgotowanym kurczakiem,papryką i ogórkiem świeżym 30g, herbata
|
Zupa jarzynowa 250g, Indyk z warzywami 120g (mięso z indyka z kaszą kuskus z gotowanymi warzywami 80g – marchew, brokuł, cebula, pietruszka, fasola szparagowa zielona, groszek zielony, papryka czerwona, kukurydza, seler, woda z miodem i cytryną150 ml | Koktajl bananowo truskawkowy na napoju sojowym waniliowym 150 ml, wafel ryżowy, mandarynka 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Jabłko 100g | ||
WTOREK 26.11.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) serem żółtym , sałatą, pomidorem i kiełkami z soczewicy 30g, kawa Inka 150ml (7)
|
Zupa krem z zielonego groszku 250g z grzankami (1) , gulasz wołowy 100g z kaszą gryczaną 80g, gotowana buraczki 100g, kompot owocowy 150 ml | Bułkaciemna ziarno 25g (1) z serem mozzarella 15g ,pomidorem i świeżą bazylią 15g , winogrono 50g, herbatka miętowa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Do wyboru: Orzechy nerkowca 10g, suszone morele 10g | ||
ŚRODA 27.11.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) serem białym 15g(7), rzodkiewką i szczypiorkiem 30 g, herbata
|
Zupa ogórkowa250g
Indyk pieczony w sosie własnym 120g, kasza bul gur 80g surówka z kapusty pekińskiej, marchewką, papryką i szpinakiem w sosie curry 100g, woda z miodem i cytryną 150 ml |
Sałatka jarzynowa 70g , bułka grahamka 25g (1) z masłem 4g (7), kiwi 50g ,herbatka malinowa |
II ŚNIADANIE | ||
Sok naturalny tłoczony jabłko aronia 150 ml | ||
CZWARTEK28.11.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)szynką pieczona własnej roboty, sałatą, papryką 15g , kakao 150ml (7)
|
Zupa krem z kolorowej cukinii z prażonymi pestkami dyni (1) 250g, naleśniki z serem białym i polewą truskawkowo jogurtową 200g (7)surówka z , marchewki i jabłka 100 (7), kompot owocowy 150ml | Jajecznica z szynką 80g (3) , szczypiorkiem i pomidorami koktajlowymi 15g , bawarka 150 ml
|
II ŚNIADANIE | ||
Marchewka do chrupania 100g | ||
PIĄTEK 29.11.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jęczmienne na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane z masłem 4g (7) z jajkiem gotowanym (3), rukolą i oliwkami 30g, herbata , grupy III,V i VI „Szwedzki Stół” –samodzielne komponowanie kanapek ( schab pieczony, szynka pieczona, ser żółty, jajko, papryka, pomidor koktajlowy, ogórek kiszony) | Zupa kapuśniak mazurski 250g ryba pieczona na parze w ziołach prowansalskich60g (4) ziemniaki 150g, gotowane na parze warzywa (brokuł, kalafior, marchew) 100g, woda z miodem i cytryną 150 ml
|
Ciasteczka owsiane własnego wyrobu na mące żytniej– (płatki owsiane, wiórki kokosowe, suszona żurawina, pestki dyni i słonecznika), napój kokosowy 100 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Banan100g |
Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Jadłospis może ulec zmianie