JADŁOSPIS
Jadłospis 25.11.2019-28.11.2019
22 listopada 2019
PONIEDZIAŁEK 25.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki owsiane na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) zgotowanym kurczakiem,papryką i ogórkiem świeżym 30g, herbata

 

Zupa jarzynowa 250g,  Indyk z warzywami 120g (mięso z indyka z kaszą kuskus z gotowanymi warzywami 80g – marchew, brokuł, cebula, pietruszka, fasola szparagowa zielona, groszek zielony, papryka czerwona, kukurydza, seler, woda z miodem i cytryną150 ml Koktajl bananowo truskawkowy na napoju sojowym waniliowym 150 ml, wafel ryżowy, mandarynka 50g
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
WTOREK 26.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) serem żółtym , sałatą, pomidorem i kiełkami z soczewicy  30g, kawa Inka 150ml (7)

 

Zupa krem z zielonego groszku 250g z grzankami (1) , gulasz wołowy 100g  z kaszą gryczaną 80g, gotowana buraczki 100g, kompot owocowy 150 ml Bułkaciemna ziarno 25g (1) z serem mozzarella 15g ,pomidorem i świeżą bazylią 15g   , winogrono 50g, herbatka miętowa 150 ml
II ŚNIADANIE
Do wyboru: Orzechy nerkowca 10g, suszone morele 10g
ŚRODA 27.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) serem białym 15g(7), rzodkiewką i szczypiorkiem 30 g, herbata

 

Zupa ogórkowa250g

Indyk pieczony w sosie własnym 120g, kasza bul gur 80g  surówka z kapusty pekińskiej, marchewką, papryką i szpinakiem w sosie curry 100g, woda z miodem i cytryną 150 ml

Sałatka jarzynowa 70g , bułka grahamka 25g (1) z masłem 4g (7), kiwi 50g ,herbatka malinowa
II ŚNIADANIE
Sok naturalny tłoczony jabłko aronia 150 ml
CZWARTEK28.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g (7)szynką pieczona własnej roboty, sałatą, papryką   15g , kakao 150ml (7)

 

Zupa krem z kolorowej cukinii z prażonymi pestkami dyni (1) 250g, naleśniki z serem białym i polewą truskawkowo jogurtową 200g (7)surówka z , marchewki i jabłka  100 (7), kompot owocowy 150ml Jajecznica z szynką 80g (3) , szczypiorkiem i pomidorami  koktajlowymi 15g , bawarka 150 ml

 

II ŚNIADANIE
Marchewka do chrupania 100g
PIĄTEK 29.11.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane z masłem 4g (7) z jajkiem gotowanym (3), rukolą i oliwkami 30g, herbata , grupy III,V i VI „Szwedzki Stół” –samodzielne komponowanie kanapek ( schab pieczony, szynka pieczona, ser żółty, jajko, papryka, pomidor koktajlowy, ogórek kiszony) Zupa kapuśniak mazurski 250g ryba pieczona na parze w ziołach prowansalskich60g (4) ziemniaki 150g, gotowane na parze warzywa (brokuł, kalafior, marchew) 100g,  woda z miodem i cytryną 150 ml

 

Ciasteczka owsiane własnego wyrobu na mące żytniej– (płatki owsiane, wiórki kokosowe, suszona żurawina, pestki dyni i słonecznika), napój kokosowy 100 ml
II ŚNIADANIE
Banan100g

Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Jadłospis może ulec zmianie

Font Resize
Wysoki kontrast