JADŁOSPIS
Jadłospis 09.12.2019-13.12.2019
6 grudnia 2019

 

PONIEDZIAŁEK 09.12.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane na mleku 200g (7)

Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem (1,7) , serem żółtym i ogórek świeży i pomidor koktajlowy 30g

Zupa krem z dyni (wege) 250 g z grzankami (1), schab pieczony w sosie własnym 60g, kasza pęczak 100g (1)surówka z ogórka kiszonego i groszku z cebulką 100g, woda z miodem i cytryną 150ml Grahamka (1) z jajkiem gotowanym i kiełkami,  herbata z miodem i cytryną

Gruszka 50g

II ŚNIADANIE
kiwi 100g
WTOREK  10.12.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) z sałatą, polędwicą sopocką i papryką, kawa inka 150 ml Zupa rosół  250 g (1 ), makaron pełne ziarno z pesto bazyliowym, tartym parmezanem i świeżymi pomidorami 200g  , kompot owocowy 150 ml Sałatka jarzynowa, bułka ciemna 25g (1) winogrono 50g , herbatka malinowa 150 ml
II ŚNIADANIE
Do wyboru: śliwki suszone  10g, orzechy nerkowca 10g
ŚRODA  11.12..2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie mleku 200g (7), pieczywo mieszane z indykiem pieczonym własnej roboty , zieloną papryką i pomodorem Zupa pomidorowa z ryżem 250 g,  (1,), krokiety z mięsem i kapustą 200g, surówka z kapusty pekińskiej, sałaty rzymskiej, kukurydzy, papryki, ogórka, szczypiorku i rzodkiewki w sosie jogurtowym  120 g, woda z miodem i cytryną 150 ml Bułka 25g (1) z pastą z łososia wędzonego i twarożku z koperkiem (1,4) melisa 150 ml, mandarynka 50g
II ŚNIADANIE
Sok naturalny tłoczony jablko truskawka 150 ml
CZWARTEK  12.12.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) szynka dziadka , sałatą i białą rzepą, kakao 150 ml Zupa krem z marchewki 250 g (wege)z grzankami (1), świderki z serem białym i polewą truskawkowo – jogurtową  200g (7), kompot owocowy 150 ml Bułka ciemna ziarno 25g  (1)Parówki na ciepło z sosem pomidorowym ,herbatka z cytrynką 150 ml
II ŚNIADANIE
Migdały 10g
PIĄTEK  13.12.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z twarożkiem (7)i tartą rzodkiewka ze szczypiorkiem 30g , Grupy III,V,VI „Szwedzki stół” – samodzielne komponowanie KANAPEK (szynka, rzodkiewka, ser żolty, pomidor, żółta papryka, ) Zupa kalafiorowa250 g, ryba pieczona w panierce 65g (1,3,4), ziemniaki z sosem śmietanowo -ziołowym ze szparagami i zielona fasolką szparagową 100g (1,7), kompot owocowy 150 ml Ciasto zebra własnego wyrobu 100g(1,3,7), napój sojowy waniliowy 150 ml
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
Font Resize
Wysoki kontrast