Jadłospis 09.12.2019-13.12.2019
6 grudnia 2019
PONIEDZIAŁEK 09.12.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki kukurydziane na mleku 200g (7)
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem (1,7) , serem żółtym i ogórek świeży i pomidor koktajlowy 30g |
Zupa krem z dyni (wege) 250 g z grzankami (1), schab pieczony w sosie własnym 60g, kasza pęczak 100g (1)surówka z ogórka kiszonego i groszku z cebulką 100g, woda z miodem i cytryną 150ml | Grahamka (1) z jajkiem gotowanym i kiełkami, herbata z miodem i cytryną
Gruszka 50g |
II ŚNIADANIE | ||
kiwi 100g | ||
WTOREK 10.12.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) z sałatą, polędwicą sopocką i papryką, kawa inka 150 ml | Zupa rosół 250 g (1 ), makaron pełne ziarno z pesto bazyliowym, tartym parmezanem i świeżymi pomidorami 200g , kompot owocowy 150 ml | Sałatka jarzynowa, bułka ciemna 25g (1) winogrono 50g , herbatka malinowa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Do wyboru: śliwki suszone 10g, orzechy nerkowca 10g | ||
ŚRODA 11.12..2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki żytnie mleku 200g (7), pieczywo mieszane z indykiem pieczonym własnej roboty , zieloną papryką i pomodorem | Zupa pomidorowa z ryżem 250 g, (1,), krokiety z mięsem i kapustą 200g, surówka z kapusty pekińskiej, sałaty rzymskiej, kukurydzy, papryki, ogórka, szczypiorku i rzodkiewki w sosie jogurtowym 120 g, woda z miodem i cytryną 150 ml | Bułka 25g (1) z pastą z łososia wędzonego i twarożku z koperkiem (1,4) melisa 150 ml, mandarynka 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Sok naturalny tłoczony jablko truskawka 150 ml | ||
CZWARTEK 12.12.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) szynka dziadka , sałatą i białą rzepą, kakao 150 ml | Zupa krem z marchewki 250 g (wege)z grzankami (1), świderki z serem białym i polewą truskawkowo – jogurtową 200g (7), kompot owocowy 150 ml | Bułka ciemna ziarno 25g (1)Parówki na ciepło z sosem pomidorowym ,herbatka z cytrynką 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Migdały 10g | ||
PIĄTEK 13.12.2019 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jaglane na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z twarożkiem (7)i tartą rzodkiewka ze szczypiorkiem 30g , Grupy III,V,VI „Szwedzki stół” – samodzielne komponowanie KANAPEK (szynka, rzodkiewka, ser żolty, pomidor, żółta papryka, ) | Zupa kalafiorowa250 g, ryba pieczona w panierce 65g (1,3,4), ziemniaki z sosem śmietanowo -ziołowym ze szparagami i zielona fasolką szparagową 100g (1,7), kompot owocowy 150 ml | Ciasto zebra własnego wyrobu 100g(1,3,7), napój sojowy waniliowy 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Jabłko 100g |