JADŁOSPIS
Jadłospis 16.12.2019-20.12.2019
15 grudnia 2019
PONIEDZIAŁEK 16.12.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z twarożkiem naturalnym 15g (7) rzodkiewką ,szczypiorkiem i pomidorem koktajlowym 30g, herbata

 

Zupa krem z marchewki (wege) 250g, Ratatuie z kurczakiem 120g, ryż brązowy 100g, kompot owocowy 150 ml Bułka 25g (1) z pastą z tuńczyka i jajka(3,4), herbatka miętowa 150 ml, jabłko 50g
II ŚNIADANIE
Jogurt naturalny z jagodami 150 ml
WTOREK 17.12.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g (7)  szynką kruchą , sałatą, pomidorem i paskami zielonej papryki  30g, kakao 150ml (7)

 

Zupa krem z selera wege 250g z grzankami (1), kotleciki z kaszy jaglane (kasza jaglana, siemię lniane, marchewka, jajka, sezam)100g, (3,11),biały ryż, warzywa z pieca (fasolka zielona, salsefia, bakłażan, papryka, cebula), woda z miodem i cytryną 150 ml Bułka 25g (1) z nutellą własnej roboty (daktyle, kakao) 15g, banan 50g, herbatka z cytryna 150 ml
II ŚNIADANIE
Migdały 10g
ŚRODA 18.12.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne na mleku 200g (7) Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  serem żółtym, sałatą i papryką 20 g, herbata

 

Zupa żurek z kiełbaską 250g, medalion z kurczaka 65g w panierce sezamowej, kalafior z pieca posypany bułką tartą, tarta marchew z chrzanem 80g, kompot owocowy 150 ml Jajecznica ze szczypiorkiem (7)50g, pomidorki koktajlowe 20g, bułka ciemna ziarno 15g (1) z masłem (7) 20g, melisa 150 ml
II ŚNIADANIE
Sok naturalny tłoczony jabłko aronia 150 ml
CZWARTEK 19.12.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1)  z pasztetem sojowym 15g, pomidorem i ogórkiem świeżym, kawa Inka 150 ml

 

Zupa krupnik 250g, kluski leniwe z serem białym (1,7)120g, surówka z marchewki i jabłka 100g, woda z miodem i cytryną 150 ml Franfurterka na ciepło z sosem pomidorowym z ziołami30g, ciabatta (1) z masłem 4g (7), herbatka cytrynowa 150 ml, pomarańcza 50g

 

II ŚNIADANIE
Banan 100g
PIĄTEK 20.12.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki ryżowe na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane z masłem 4g (7) z szynką wiejską 15g, sałatą, białą rzepą i ogórkiem kiszonym 30g, herbata  , grupy III,V i VI „Szwedzki Stół” –samodzielne komponowanie kanapek (szynka, sałata, ser żółty, rzodkiewka, ogórek kiszony, pomidor) Zupa barszcz czerwony 250g, łosoś z pieca 65g, ziemniaki z natką 120 g, warzywa na parze (marchew, kalafior, brokuł, szparagi) w sosie jogurtowo ziołowym (7), kompot owocowy 150 ml

 

Mus owocowy Kubuś , wafel kukurydziany, mandarynka 50g
II ŚNIADANIE
Gruszka 100g

Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Jadłospis może ulec zmianie

Font Resize
Wysoki kontrast