JADŁOSPIS
Jadłospis 20.01.2020-24.01.2020
17 stycznia 2020
PONIEDZIAŁEK 20.01.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) szynką z wędzarni 15g , sałatą  i pomidorem 30 g, herbatka owocowa 150 ml Zupa krem z selera (vege) 250g z grzankami (1,7,9)

Pulpety w sosie pomidorowym 65g, kasza orkiszowa 100g, surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki 100g, woda z miodem i cytryną 150 ml

Zielony koktajl (szpinak, jabłko, kiwi, banan, cytryna, natka) 150g,  pieczywo chrupkie typu vasa 15g (1)
II ŚNIADANIE
Pestki dyni P kiwikiKiwi 100g
WTOREK  21.01.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku 200g (7) Pieczywo mieszane 35g (1) z pasztetem sojowym 15g , ogórkiem kiszonym i papryką czerwoną 30g , Kawa inka 150 ml(7) Zupa rosół 250g,

Ratatuie z kurczakiem i makaronem pełnoziarnistym 250g (pomidory, cukinia, bakłażan, papryka czerwona, cebula, sos pomidorowo-ziołowy) , kompot owocowy 150 ml

Grahamka 25g (1) z twarożkiem naturalnym i miodem 30g, herbatka z cytryną 150 ml, gruszka50g
II ŚNIADANIE
Do wyboru: orzechy nerkowca 10g, orzechy laskowe 10g  (8)
ŚRODA  22.01.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z pastą warzywną( włoszczyzna gotowana, pomidory suszone) 15g polędwicą sopocką i rukolą 30g , kakao 150 ml Zupa krem z kukurydzy (vege) 250g z grzankami (1,7)

Medalion z kurczaka 65g, ziemniaki z natką 100g , warzywa gotowane na parze (fasolka zielona, salsefia, bakłażan, papryka czerwona, cebula, szparagi) polane masełkiem z bułką tartą (7) woda  miodem i cytryną 150 ml

Fasolka po bretońsku 100 g, bułka ciemna ziarno 25 g (1) z masłem 4g (7), winogrono 50 g , herbata owocowa 150 ml
II ŚNIADANIE
Sok naturalny tłoczony jabłko pomarańcza 150ml
CZWARTEK  23.01.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Pieczywo mieszane 25g (1)  z masłem 4g (7) szynką pieczoną własnego wyrobu 15g ,kolorową papryką i ogórkiem świeżym  30g , herbata z cytryną 150 ml Zupa barszcz czerwony 250g,

Makaron razowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 250g (7)  woda z miodem i cytrynką 150 ml

Placki z dyni i jabłka  100g , herbatka miętowa 150 ml, Gruszka 50g
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
 PIĄTEK 24.01.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Zacierki  na mleku 200g (7), Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) szynką dziadka 15g , sałatą i ogórkiem kiszonym 30g , herbatka owocowa 150ml , grupy III,V,VI „Szwedzki Stoł” – samodzielne komponowanie kanapek (szynka, jajko gotowane (3), rzodkiewka, pomidor koktajlowy, sałata, ogórek kiszony, ogórek świeży) Zupa grochowa 250g , łosoś dziki z pieca 65g (4) , ziemniaki 120g, surówka z , kapusty pekińskiej, papryki, szczypiorku, kukurydzy i rzodkiewki w sosie jogurtowym 100g (7)  woda z miodem i cytryną 150 ml Ciasteczka owsiane własnego wyrobu 40 g (płatki owsiane, pestki dyni, słonecznika, suszona żurawina, mąka razowa) , sok owocowy 150ml, mandarynka 50 g
II ŚNIADANIE
Banany100g

*Jadłospis może ulec zmianie.Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

 

Font Resize
Wysoki kontrast