Jadłospis 27.01.2020-31.01.2020
17 stycznia 2020
PONIEDZIAŁEK 27.01.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jęczmienne na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4 g (7 )szynką dziadka 15g, sałatą, świeżym ogórkiem i czerwoną papryką 40 g, herbata 150 ml | Zupa krem z marchewki 250g( wege)(7) z grzankami(1) Udka z kurczaka 65g , ziemniaki z natką 120g , gotowana zielona fasolka , woda z miodem i cytryną 150 ml | Koktajl bananowo truskawkowy na bazie mleka kokosowego 100g , bułeczka maślana 25g, |
II ŚNIADANIE | ||
Jabłko 100g | ||
28.01.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 4 g(7), pastą jajeczną z szynką 15g (3) rzodkiewką i szczypiorkiem 15g, kakao 150ml(7) | Zupa krem z soczewicy 250 g (wege) z grzankami (1,7) pyzy z mięsem 200g(1) mizeria 120g,(7) kompot owocowy 50 ml | Kasza jaglana na mleku roślinnym z polewą owocową 100g, , melisa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Do wyboru: Suszone śliwki 10g, suszone jabłka 10g | ||
ŚRODA 29.01.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Kasza manna na mleku200g, pieczywo mieszane 35g (1) z indykiem pieczonym własnego wyrobu 15g,sałatą, pomidorem koktajlowym i papryką kolorową do chrupania 40 g, herbata owocowa 150 ml | Zupa jarzynowa 250g (1,9 )
Pieczone kotleciki drobiowe z warzywami (cukinia, czerwona i żółta papryka, cebula, marchew 65g), ziemniaki 100g, tarta marchew z chrzanem 80 g , woda z miodem i cytryną 150ml |
Bułka ciemna ziarno 25g (1) z masłem 4g (7) Jajecznica ze szczypiorkiem 100g (3), pomidory koktajlowe 20 g , pokrzywa 150ml, jabłko 50 g |
II ŚNIADANIE | ||
Kapusta kiszona 100g | ||
CZWARTEK 30.01.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 4 g(7) , serem żółtym 15g, sałatą i pomidorem 30g, kawa inka 150 ml(1,7) | Zupa tajska z kurczakiem, makaronem ryżowym, mlekiem kokosowym i trawą cytrynową 250 g (1,7)naleśniki z serem białym (7) i polewą truskawkową 200g, herbatka z cytryną 150 ml | Bukiet warzyw gotowanych (marchew, kalafior, brokuł, fasola zielona, cukinia, szparagi) z masełkiem posypane bułką tartą , sok owocowy 150ml, winogrono 50 g |
II ŚNIADANIE | ||
Kalarepka 100g | ||
PIĄTEK 04.10.2019+ | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki kukurydziane na mleku200g(7), pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 4g(7)z szynką kruchą 15g,sałatą i rzodkiewką 30g , herbata malinowa 150 ml. Grupy III, V i VI „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek (szynka, ser żółty, sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka) | Zupa kapuśniak mazurski 250g ,ryba smażona w panierce 65g (1.3,4), ziemniaki z natką100g, surówka z selera, marchewki i jabłka 100g (7), woda z miodem i cytryną ml | Brownie buraczane własnego wyrobu 40g, napój waniliowy 150 ml, mandarynka 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Kiwi 100g | ||
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa |