Bez kategorii
Jadłospis 03.02.2020-07.02.2020
31 stycznia 2020
PONIEDZIAŁEK 03.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1)   z serem żółtym 15g (7)  sałatą i ogórkiem kiszonym 30 g, herbata 150 ml Zupa krupnik 250g ,” Kolorowy kociołek” Indyk z warzywami i makaronem razowym, woda z miodem i cytryną 150ml Jogurt naturalny z jagodami 100g (7) ,   wafel ryżowy 10g
II ŚNIADANIE
Marchewka do chrupania 10g
WTOREK 04.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 4 g (7) jajkiem gotowanym 15g (3), rzodkiewką i szczypiorkiem 30 g  herbata owocowa 150 ml Zupa krem z brokułów  (wege) z grzankami  200g (1), gulasz wołowy 70 , kasza gryczana 100g , surówka z buraczków, cebuli i ogórka kiszonego 100g , kompot owocowy 150 ml Bułka ciemna 25 g (1) z masłem 4 g (7) serem białym 15g (7)  i miodem, herbatka malinowa 150 ml. Winogrono 50g
II ŚNIADANIE
Do wyboru: orzechy laskowe 10g, orzechy nerkowca 10g
ŚRODA 05.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie na mleku 200g (7) pieczywo mieszane 35 g (1)  z masłem 4g (7)szynką dziadka 15g, sałatą, żółtą papryką i pomidorem koktajlowym 45g, herbata malinowa 150 ml Zupa krem z selera (wege) z grzankami 200g (1,9) kotlet schabowy 65g , ziemniaki z natką 80g, kapusta zasmażana 65 g, , woda z miodem i cytryną 150ml Bułka 25g z nutella własnego wyrobu (daktyle, orzechy laskowe, kakao, mleko migdałowe) 20g, herbatka miętowa 150ml, mandarynka 50g
II ŚNIADANIE
Banan 100g
CZWARTEK 06.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35 g (1)  z masłem 4 g (7)  pastą z twarożku, koperku i łososia wędzonego 20g (7,4), świeżym ogórkiem i paskami papryki czerwonej 30 g , kakao 150 ml (7) Zupa ogórkowa, 200g,  kotleciki z kaszy jaglanej ( kasza, jaglana, siemię lniane, marchewka, jajka, pieprz cytrynowy, sezam)100g (3,11)ziemniaki 80g, kalafior z pieca 60g z masełkiem (7) i bułką tartą (1),   tarta marchew z chrzanem 60g woda z miodem i cytryną 150 ml

 

Bułka 25g (1) z masłem 4 g (7) parówka na ciepło z sosem pomidorowym 30g, pomidor koktajlowy 15g, pokrzywa 150ml
II ŚNIADANIE
Gruszka 100g
PIĄTEK 07.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane  na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  szynką kruchą 15g,  sałatą, pomidorem i białą rzepą 45g,  Grupy  III,V,VI  „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek (szynka, ser biały, rzodkiewka, sałata, pomidor, ogórek świeży ) Zupa fasolowa 200g , ryba z pieca bez panierki z warzywami na parze ( brokuł, kalafior, marchew) , ziemniaki z natką , dip czosnkowy na bazie śmietany  (7) , kompot owocowy 150 ml Ciasto jogurtowe własnego wyrobu 30g, napój sojowy waniliowy 150 ml, pomarańcza 50g
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

 

Font Resize
Wysoki kontrast