Jadłospis 03.02.2020-07.02.2020
31 stycznia 2020
PONIEDZIAŁEK 03.02.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jaglane na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z serem żółtym 15g (7) sałatą i ogórkiem kiszonym 30 g, herbata 150 ml | Zupa krupnik 250g ,” Kolorowy kociołek” Indyk z warzywami i makaronem razowym, woda z miodem i cytryną 150ml | Jogurt naturalny z jagodami 100g (7) , wafel ryżowy 10g |
II ŚNIADANIE | ||
Marchewka do chrupania 10g | ||
WTOREK 04.02.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 4 g (7) jajkiem gotowanym 15g (3), rzodkiewką i szczypiorkiem 30 g herbata owocowa 150 ml | Zupa krem z brokułów (wege) z grzankami 200g (1), gulasz wołowy 70 , kasza gryczana 100g , surówka z buraczków, cebuli i ogórka kiszonego 100g , kompot owocowy 150 ml | Bułka ciemna 25 g (1) z masłem 4 g (7) serem białym 15g (7) i miodem, herbatka malinowa 150 ml. Winogrono 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Do wyboru: orzechy laskowe 10g, orzechy nerkowca 10g | ||
ŚRODA 05.02.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki żytnie na mleku 200g (7) pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 4g (7)szynką dziadka 15g, sałatą, żółtą papryką i pomidorem koktajlowym 45g, herbata malinowa 150 ml | Zupa krem z selera (wege) z grzankami 200g (1,9) kotlet schabowy 65g , ziemniaki z natką 80g, kapusta zasmażana 65 g, , woda z miodem i cytryną 150ml | Bułka 25g z nutella własnego wyrobu (daktyle, orzechy laskowe, kakao, mleko migdałowe) 20g, herbatka miętowa 150ml, mandarynka 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Banan 100g | ||
CZWARTEK 06.02.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 4 g (7) pastą z twarożku, koperku i łososia wędzonego 20g (7,4), świeżym ogórkiem i paskami papryki czerwonej 30 g , kakao 150 ml (7) | Zupa ogórkowa, 200g, kotleciki z kaszy jaglanej ( kasza, jaglana, siemię lniane, marchewka, jajka, pieprz cytrynowy, sezam)100g (3,11)ziemniaki 80g, kalafior z pieca 60g z masełkiem (7) i bułką tartą (1), tarta marchew z chrzanem 60g woda z miodem i cytryną 150 ml
|
Bułka 25g (1) z masłem 4 g (7) parówka na ciepło z sosem pomidorowym 30g, pomidor koktajlowy 15g, pokrzywa 150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Gruszka 100g | ||
PIĄTEK 07.02.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki kukurydziane na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) szynką kruchą 15g, sałatą, pomidorem i białą rzepą 45g, Grupy III,V,VI „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek (szynka, ser biały, rzodkiewka, sałata, pomidor, ogórek świeży ) | Zupa fasolowa 200g , ryba z pieca bez panierki z warzywami na parze ( brokuł, kalafior, marchew) , ziemniaki z natką , dip czosnkowy na bazie śmietany (7) , kompot owocowy 150 ml | Ciasto jogurtowe własnego wyrobu 30g, napój sojowy waniliowy 150 ml, pomarańcza 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Jabłko 100g | ||
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa |