JADŁOSPIS
Jadłospis 10.02.2020-14.02.2020
7 lutego 2020
PONIEDZIAŁEK 10.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki ryżowe na mleku 200g

(7), pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g(7)  kiełbasą suchą krakowską 15g , sałatą i papryką kolorową   30g, herbata z cytryną 150 ml

 

Zupa pomidorowa z ryżem 250g , Indyk w sosie własnym 65g  z makaronem razowym 100g,warzywa gotowane na parze (marchew, kalafior, brokuł, brukselka) woda z miodem i cytryną 150ml Bułka  25g z pastą z tuńczyka i jajka ze szczypiorkiem (1,4), mięta 150ml , kiwi 50g
II ŚNIADANIE
Gruszka 100g
WTOREK 11.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1)  z serem mozarella 15g (7) , rukolą i pomidorami  30g , kakao 150 ml

 

Zupa krem z dynii (wege) z grzankami 250g (1) , befsztyk wołowo wieprzowy 70g, kasza gryczana100g, buraczki zasmażane100g (1),paski kiszonego ogórka,  kompot owocowy150 ml Racuszki z jabłkami 100g (1,3,7), herbata owocowa 150ml
II ŚNIADANIE
Do wyboru: suszona żurawina 10g, suszone śliwki 10g, orzech włoski 10g
ŚRODA 12.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Płatki jaglane na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) twarożkiem naturalnym (7)  z tartą rzodkiewką i szczypiorkiem 30  , kakao 150ml

 

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami (wege) 250g (1,7), kotlet mielony 65g , ziemniaki z natką, sałatka ze świeżych warzyw  (sałata rzymska, ogórek świeży, papryka czerwona, kukurydza, kiełki, oliwki) 100g, woda z miodem i cytryną 150 ml Kasza bul gur z warzywami (pomidory, papryka, cebula), melisa 150ml
II ŚNIADANIE
Sok naturalny tłoczony jabłko truskawka 150ml
CZWARTEK 13.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g (7)  pastą z wędliny i jajka (3) , rukolą i pomidorami  30g , kawa Inka  150 ml

 

Zupa jarzynowa 250g, kluski leniwe z serem białym 120g (7) surówka z marchewki i jabłka 100g, kompot owocowy 150 ml Sałatka gyros ( kurczak, kukurydza, kapusta pekińska, cebula, por, czerwona papryka, ogórek kiszony, jogurt naturalny) 100g (7) woda 150 ml
 
Pomarańcze  100g

 

PIĄTEK 14.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna na mleku 200g (7) Pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g(7) szynką pieczoną własnego wyrobu 15g ogórkiem kiszonym i papryką,15g  herbatka owocowa 150 ml (grupy III, V, VI „Szwedzki Stół” – samodzielne komponowanie kanapek – szynka, ser żółty, oliwki, sałata, pomidory, papryka, ogórek kiszony, kiełki) Zupa barszcz czerwony  250g łosoś dziki z pieca w ziołach prowansalskich 65g, ziemniaki z koperkiem 80g, zielona fasolka i szparagi w sosie czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego 100g Mus owocowy Kubuś 100g, bułeczka maślana 50g, winogrono 50g
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa
Font Resize
Wysoki kontrast