Bez kategorii
Jadłospis 17.02.2020-21.02.2020
14 lutego 2020
PONIEDZIAŁEK 17.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie na mleku 200g(7) , pieczywo mieszane 35g(1)  z serem żółtym 15g (7), sałata i ogórkiem świeżym 30g, herbatka malinowa 150 ml

 

Zupa pieczarkowa krem z grzankami (wege) 250g, Spaghetti200g  (Makaron świderki z mięsem mielonym z szynki i sosem pomidorowym z ziołami),woda z miodem i cytryną 150 ml Jogurt naturalny z jagodami 150ml (7) , chrupki kukurydziane 10g
II ŚNIADANIE
Papryka czerwona 100g
WTOREK 18.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1)  z szynką kruchą 15g, sałatą i pomidorem 30g , kakao 150ml (7)

 

Zupa szczawiowa 250g, pulpety w sosie chrzanowym z kaszą kus kus , warzywa z  z pieca 200g (brukselka, marchew, kalafior), kompot owocowy 150ml Zapiekanka makaronowa z kiełbaską , serem żółtym,i sosem pomidorowym 100g, winogrono 50g, woda
II ŚNIADANIE
Pomarańcza 100g
ŚRODA 19.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku 200g (7), pieczywo mieszane z masłem 4g    (7) pasztetem sojowym 15g, kolorowa papryką i pomidorkiem koktajlowym 30g, herbata 150 ml

 

Zupa krem z kukurydzy  z grzankami)( vege)(1,7) ,kotlet z indyka 65g, ziemniaki z natką 100g   surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka 80g , woda z miodem i cytryną 150 ml

 

Bułka grahamka 25 z masłem 4g(7)  pastą  z łososia wędzonego i jajka (1,4), gruszka 50g, Herbatka miętowa 150ml
II ŚNIADANIE
Pestki słonecznika i dyni 10g
CZWARTEK 20.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g(7) serem białym 15g (7), rzodkiewką, szczypiorkiem i kiełkami 40g, kawa Inka 150 ml Zupa  żurek z kiełbaską 200g, makaron świderki z serem feta (7) suszonymi pomidorami i szpinakiem 150g ,  woda z miodem i cytryną 150 ml Pączek , kiwi 50g,  napój waniliowy 150 ml
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
PIĄTEK 21.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane na mleku 200g(7) , pieczywo mieszane 35g(1) z jajkiem gotowanym 15g, kiszonym ogórkiem i pomidorem 30g

Grupy 4 i 5: „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek

Zupa minestrone 200g, ryba smażona w panierce 65g (1) ziemniaki z natką 100g, surówka z kapusty czerwonej 80g , kompot owocowy 150ml Ciasto zebra własnego wyrobu 45g , sok pomarańczowy 150 ml
II ŚNIADANIE
Mandarynka 100gJadłospis
Font Resize
Wysoki kontrast