JADŁOSPIS
Jadłospis 24.02.2020-28.02.2020
21 lutego 2020
PONIEDZIAŁEK 24.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne na mleku 200g (7) Pieczywo mieszane 35g 91) z masłem 4g (7)  szynką kruchą 15g, sałatą, białą rzepą i pomidorem koktajlowym 40g, herbata 150ml Zupa kalafiorowa 200g, potrawka chińska (kiełki fasoli mung, marchew, papryka czerwona, por, grzyby chińskie, kiełki bambusa ) z polędwicą wieprzową i makaronem ryżowym 200g , woda z miodem i cytryną 150 ml Jogurt z jagodami 150 ml (7),chrupek kukurydziany
II ŚNIADANIE
Marchewka do chrupania 100g
WTOREK 25.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  pastą jajeczną z wędliną, rukolą i pomidorem 30g,  kawa Inka 150 ml Zupa krem z cukinii  z grzankami (wege)(1,7), gulasz wołowy 80g, kasza gryczana 100g , buraczki zasmażane 80g , kompot owocowy 150ml Frytki własnego wyrobu (pieczone bataty w ziołach), sos czosnkowy (7), gruszka 50g, melisa 150 ml

 

II ŚNIADANIE
Do wyboru 10g : orzechy nerkowca, żurawina suszona, plastry jabłek
ŚRODA 26.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Makaron drobny  na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  ze schabem pieczonym własnego wyrobu , sałatą i białą rzepą i kiszonym ogórkiem 40 g, herbata owocowa 150ml Zupa Shrek ( krem brokułowo- szpinakowy z grzankami) wege (1,7) ratatuile z kurczakiem i mieszanką białego i dzikiego ryżu  200g, woda z miodem i cytryną 150 ml Budyń jaglany własnego wyrobu z polewą owocową 100g, pokrzywa 150ml

 

II ŚNIADANIE
Banan 100g
CZWARTEK 27.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7),  szynką z komina 15g, ogórkiem świeżym i kolorowa papryką 30g, kakao 150ml Zupa barszcz ukraiński 200g,  naleśniki z serem białym (7) polewą truskawkową , woda z miodem i cytryną 150 ml Tost 30g (1) z serem żółtym, pomidorem, ziołami (bazylia, oregano), sos pomidorowy, winogrono 50 g, herbata z cytrynką 150 ml
II ŚNIADANIE
Kapusta kiszona 100g
PIĄTEK 28.02.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie pełnoziarnistena mleku 200g (7), Pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g (7)  twarożkiem naturalnym 15g (7)  tartą rzodkiewką i szczypiorkiem 30g, pomidor koktajlowy 10g, herbata 150 ml, Grupy III,V,VI „ Szwedzki Stół’ – samodzielne komponowanie kanapek (szynka, ser żółty, ser biały, papryka, ogórek świeży, rzodkiew, pomidor) Zupa zarzutka 200g ,  łosoś pieczony z ziołami 65g, , ziemniaki z natką 100g, surówka z kapusty kiszonej,jabłka i marchewki 80g,  kompot owocowy 150 ml Ciasto A la Brownie z czerwonej fasoli , napój owsiany 150ml , kiwi 50g
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g

 

Font Resize
Wysoki kontrast