JADŁOSPIS
Jadłospis 02.03.2020-06.03.2020
3 marca 2020

 

PONIEDZIAŁEK 02.03.2020.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki gryczane na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) z serem białym rzodkiewka i szczypiorkiem 15g, woda 150 ml  Zupa krupnik 250 g, gulasz wołowy 60g (1) kasza gryczana  150 g, buraczki zasmażane, paski ogórka kiszoneg  100g, kompot owocowy 150 ml Bułka ciemna 25g (1) z masłem 4g (7) i pomidorem, jabłko, pokrzywa 150 ml
II ŚNIADANIE
Kiwi 100g
WTOREK 03.03.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  z szynką dziadka  sałatą i ogórkiem świeżym i pomidorem koktajlowym  30g , kakao 150 ml Zupa krem z marchewki (vege) z grzankami 250 g (1) , makaron łazanki z indykiem  100g, woda z miodem i cytryną150 m Racuchy z jabłkiem 120 g, winogrono 50g,  Herbatka miętowa 150ml
II ŚNIADANIE
Do wyboru: Orzechy laskowe 10g, pestki dyni  10 g
ŚRODA 04.03.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki ryżowe na mleku 200g (7), Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) pastą z wędliny i jajka , ogórkiem kiszonym i kiełkami rzodkiewki 30g , herbatka owocowa 150 ml Zupa ogórkowa  250 g , makaron razowy kokardki z pesto bazyliowym i świeżymi pomidorami, posypany tartym parmezanem 200g (1,7), woda z miodem i cytryną 150 ml

 

Bułka 25 g (1) z masłem 4g (7) humus własnej roboty, mandarynka 50g, melisa 150 ml
II ŚNIADANIE
Sok naturalny tłoczony – jabłko truskawka 150ml
CZWARTEK 05.03.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  z pieczonym schabem własnej roboty i paskami kolorowej papryki i ogórka kiszonego 15g, herbatka owocowa 150 ml Zupa krem z zielonego groszku (vege) z grzankami 250g (1,7), kluski leniwe z serem białym 200g (7) surówka z marchewki i jabłka 100g, kompot owocowy 150 ml Parówka z szynki 50 g, grahamka 35g (1) z masłem 4g (7) i sosem pomidorowym 10g , kiwi 50g, herbata z cytryną 150 ml
II ŚNIADANIE
Mango100g
 PIĄTEK 06.03.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Makaron drobny na mleku 200g (7) pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)serem żółtym, rzodkiewką  i papryką,

Grupy 4 i 5 i 3: „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek (jajko, schab pieczony, rzodkiew, papryka, ogórek kiszony,

Zupa kalafiorowa 250g , ryba po grecku 60g (4) na liściu sałaty (filet Miruna, marchew, cebula, pietruszka, seler) ziemniaki z natką, woda z miodem i cytryna 150 ml Bułka maślana (1) , mus Kubuś , banan 50g
II ŚNIADANIE
Mandarynka 100g

*Jadłospis może ulec zmianie.Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

Font Resize
Wysoki kontrast