Jadłospis 02.03.2020-06.03.2020
3 marca 2020
PONIEDZIAŁEK 02.03.2020.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki gryczane na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) z serem białym rzodkiewka i szczypiorkiem 15g, woda 150 ml | Zupa krupnik 250 g, gulasz wołowy 60g (1) kasza gryczana 150 g, buraczki zasmażane, paski ogórka kiszoneg 100g, kompot owocowy 150 ml | Bułka ciemna 25g (1) z masłem 4g (7) i pomidorem, jabłko, pokrzywa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Kiwi 100g | ||
WTOREK 03.03.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) z szynką dziadka sałatą i ogórkiem świeżym i pomidorem koktajlowym 30g , kakao 150 ml | Zupa krem z marchewki (vege) z grzankami 250 g (1) , makaron łazanki z indykiem 100g, woda z miodem i cytryną150 m | Racuchy z jabłkiem 120 g, winogrono 50g, Herbatka miętowa 150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Do wyboru: Orzechy laskowe 10g, pestki dyni 10 g | ||
ŚRODA 04.03.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki ryżowe na mleku 200g (7), Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) pastą z wędliny i jajka , ogórkiem kiszonym i kiełkami rzodkiewki 30g , herbatka owocowa 150 ml | Zupa ogórkowa 250 g , makaron razowy kokardki z pesto bazyliowym i świeżymi pomidorami, posypany tartym parmezanem 200g (1,7), woda z miodem i cytryną 150 ml
|
Bułka 25 g (1) z masłem 4g (7) humus własnej roboty, mandarynka 50g, melisa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Sok naturalny tłoczony – jabłko truskawka 150ml | ||
CZWARTEK 05.03.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) z pieczonym schabem własnej roboty i paskami kolorowej papryki i ogórka kiszonego 15g, herbatka owocowa 150 ml | Zupa krem z zielonego groszku (vege) z grzankami 250g (1,7), kluski leniwe z serem białym 200g (7) surówka z marchewki i jabłka 100g, kompot owocowy 150 ml | Parówka z szynki 50 g, grahamka 35g (1) z masłem 4g (7) i sosem pomidorowym 10g , kiwi 50g, herbata z cytryną 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Mango100g | ||
PIĄTEK 06.03.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Makaron drobny na mleku 200g (7) pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)serem żółtym, rzodkiewką i papryką,
Grupy 4 i 5 i 3: „Szwedzki Stół”- samodzielne komponowanie kanapek (jajko, schab pieczony, rzodkiew, papryka, ogórek kiszony, |
Zupa kalafiorowa 250g , ryba po grecku 60g (4) na liściu sałaty (filet Miruna, marchew, cebula, pietruszka, seler) ziemniaki z natką, woda z miodem i cytryna 150 ml | Bułka maślana (1) , mus Kubuś , banan 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Mandarynka 100g |
*Jadłospis może ulec zmianie.Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa