JADŁOSPIS
Jadłospis 25.05.2020-29.05.2020
22 maja 2020
PONIEDZIAŁEK 25.05.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne  na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1)   z masłem 4g (1) , polędwica sopocka 15 g, sałata i  pomidor 30g, herbata 150 ml Zupa szczawiowa z jajkiem  250g , klopsiki w sosie własnym, warzywa gotowane (marchew, brokuł, kalafior, zielona fasolka, kukurydza)  kompot owocowy  150ml Bułka 25 g (1) z nutellą własnego wyrobu (suszone daktyle, orzechy laskowe, kakao), herbata owocowa 150 ml
II ŚNIADANIE
Migdały 10 g
WTOREK 26.05.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 4 g (7) serem żółtym15g (3), rzodkiewką i ogórkiem świeżym 30 kawa Inka 50 ml Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami 200g (1), gulasz wołowy 70 , kasza pęczak 100g kalafior z masełkiem i bułeczką 100g , woda z miodem i cytryną 150 ml Chałka 25 g (1) z masłem 4 g (7) koktajl jogurtowy z jagodami (7) 150 ml
II ŚNIADANIE
Winogrono 100g
ŚRODA 27.05.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie na mleku 200g (7) pieczywo mieszane 35 g (1) pasztetem sojowym 15g , żółtą papryką i pomidorem koktajlowym 45g, herbata malinowa 150 ml Zupa barszcz biały z ziemniakami 200g (1,) indyk  z kaszą jaglaną w sosie pieczarkowym 120 g, ogórek kiszony z groszkiem i cebulką  85 g, kompot owocowy 150ml Kluski świderki z truskawkami i białym serem 120 g (7), melisa 150 ml
II ŚNIADANIE
Pestki dyni  100g
CZWARTEK 28.05.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35 g (1)  z masłem 4 g (7)  szynką gotowaną 15g, papryką i pomidorem 30g Zupa krem z zielonego groszku 200g,  makaron razowy z serem feta 120g , suszonymi pomidorami i szpinakiem 80 g

 

Owsianka na mleku roślinnym z owocami (truskawka, jabłko) z bakaliami 120g
II ŚNIADANIE
Orzechy laskowe i orzechy nerkowca 10g
PIĄTEK 29.05 .2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane  na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  jajko gotowane ,szczypiorek i rzodkiewka 30g, herbata owocowa 150 ml Zupa fasolowa z ziemniakami 200g , ryba smażona w panierce , ziemniaki z natką , soso czosnkowo ziołowy, szparagi i bukiet warzyw gotowanych na parze   (7 80g ) , kompot owocowy 150 ml Kisiel z truskawkami własnego wyrobu. Wafel ryżowy, herbata 150 ml
II ŚNIADANIE
Banan 100g
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

 

Font Resize
Wysoki kontrast