Jadłospis 15.06.2020-19.06.2020
12 czerwca 2020
PONIEDZIAŁEK 15.06.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki owsiane na mleku200g (7), pieczywo mieszane 35g (1)z szynką gotowaną 15g,ogórkiem świeżym i papryką 30g, herbat 150 ml | Zupa krem z dyni 250g(1,7) Indyk klopsiki w sosie własnym z koperkiem 60g, kasza bul gur 100g(1), warzywa gotowane na parze z masełkiem (kalafior, marchew, brokuł, zielona fasola, kukurydza) 100g, woda z miodem i cytryną 150 ml | Bułka 25 g (1) z masłem 4g (7)jajkiem na twardo i rzodkiewką, |
II ŚNIADANIE | ||
Migdały 5g, sok jabłkowy 150 ml | ||
WTOREK 16.06.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 4 g(7), ser biały z miodem (7) kawa Inka 150ml(7) | Zupa szczawiowa 250 gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną 120 g, ogórek kiszony z groszkiem i cebulką w oleju 80g, kompot owocowy 150 ml | Budyń z kaszy jaglanej na mleku roślinnym z musem jagodowym 150g , mięta 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Jabłko 100g | ||
ŚRODA 17.06.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki kukurydziane na mleku 200g, pieczywo mieszane 35g (1) z pasztetem sojowym 20g , pomidorem i kiełkami 30g, herbata owocowa 150 ml | Zupa zacierkowa 250 g (7,1) ratatuie z ryżem i kurczakiem 200g, woda z miodem i cytryną 150 ml | Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 150g, melisa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Morele suszone 10g | ||
CZWARTEK 18.06.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 4 g(7), polędwicą sopocką 20g, pomidorem i ogórkiem kiszonym 30g, kakao 150ml(7) | Barszcz biały z kiełbaską 250 g, kotlet z jajka ze szpinakiem 65g, ziemniaki z koperkiem 80g, pomidor 30g, kompot owocowy 150 ml | Placki z jabłkiem 120g, sok pomarańczowy 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Winogrono 100g | ||
PIĄTEK 19.06.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jaglane na mleku200g(7), pieczywo mieszane 35g(1) z masłem6g(7)pastą z jajka 15g, szczypiorkiem i rzodkiewką 30g | Zupa grochowa 250g , łosoś z pieca bez panierki 50g (4), ryż brązowy 100g, mieszanka warzywna z pieca (marchew, brokuł, kalafior) z z sosem śmietanowo czosnkowym 70g woda z miodem i cytryną 150 ml | Kisiel truskawkowy 120g, Bułka maślana 25g z masłem 4g |
II ŚNIADANIE | ||
Banan 100g | ||
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa |