Jadłospis 29.06 – 03.07
27 czerwca 2020
PONIEDZIAŁEK 29.06.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
II ŚNIADANIE | ||
WTOREK 30.06.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) pastą jajeczną, rukolą i pomidorem 30g, kawa Inka 150 ml | Zupa krem z selera z grzankami (wege)(1,7), gulasz wołowy 80g, kasza gryczana 100g , buraczki zasmażane 80g , kompot owocowy 150ml | Jogurt naturalny z jagodami 150 ml (7)wafel kukurydziany
|
II ŚNIADANIE | ||
Kiwi 100g | ||
ŚRODA 01.07.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Makaron drobny na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) ze schabem pieczonym, sałatą i papryką 40 g, herbata owocowa 150ml | Zupa jarzynowa 250g (1,7) makaron razowy z pesto bazyliowym 200g, woda z miodem i cytryną 150 ml | Budyń jaglany własnego wyrobu z polewą truskawkową100g, pokrzywa 150ml
|
II ŚNIADANIE | ||
Do wyboru 10g : migdały 10g , pestki dyni 10g | ||
CZWARTEK 02.07.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7), szynką z komina 15g, ogórkiem świeżym i kolorowa papryką 30g, kakao 150ml | Zupa tajska z mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i papryczką chili 200g, naleśniki z serem białym (7) polewą truskawkową , woda z miodem i cytryną 150 ml | Tost 30g (1) z serem żółtym, pomidorem, ziołami (bazylia, oregano), sos pomidorowy, winogrono 50 g, herbata z cytrynką 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Marchewka do chrupania 100g | ||
PIĄTEK 03.07.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki żytnie pełnoziarnistena mleku 200g (7), Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) twarożkiem naturalnym 15g (7) tartą rzodkiewką i szczypiorkiem 30g, pomidor koktajlowy 10g, herbata 150 ml, | Zupa krupnik 200g , łosoś pieczony z ziołami 65g, , ziemniaki z natką 100g, warzywa gotowane na parze w sosie śmietanowo ziołowym 80g, kompot owocowy 150 ml | Ciasto zebra własnego wyrobu , napój owsiany 150ml , jabłko 50 g |
II ŚNIADANIE | ||
Orzechy laskowe 10tg |