JADŁOSPIS
Jadłospis 29.06 – 03.07
27 czerwca 2020
PONIEDZIAŁEK 29.06.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
II ŚNIADANIE
WTOREK 30.06.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  pastą jajeczną, rukolą i pomidorem 30g,  kawa Inka 150 ml Zupa krem z selera   z grzankami (wege)(1,7), gulasz wołowy 80g, kasza gryczana 100g , buraczki zasmażane 80g , kompot owocowy 150ml Jogurt naturalny z jagodami 150 ml (7)wafel kukurydziany

 

II ŚNIADANIE
Kiwi 100g
ŚRODA 01.07.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Makaron drobny  na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  ze schabem pieczonym, sałatą i papryką  40 g, herbata owocowa 150ml Zupa jarzynowa 250g (1,7) makaron razowy z pesto bazyliowym  200g, woda z miodem i cytryną 150 ml Budyń jaglany własnego wyrobu z polewą truskawkową100g, pokrzywa 150ml

 

II ŚNIADANIE
Do wyboru 10g : migdały 10g , pestki dyni 10g
CZWARTEK 02.07.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7),  szynką z komina 15g, ogórkiem świeżym i kolorowa papryką 30g, kakao 150ml Zupa tajska z mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i papryczką chili 200g,  naleśniki z serem białym (7) polewą truskawkową , woda z miodem i cytryną 150 ml Tost 30g (1) z serem żółtym, pomidorem, ziołami (bazylia, oregano), sos pomidorowy, winogrono 50 g, herbata z cytrynką 150 ml
II ŚNIADANIE
Marchewka do chrupania 100g
PIĄTEK 03.07.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie pełnoziarnistena mleku 200g (7), Pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g (7)  twarożkiem naturalnym 15g (7)  tartą rzodkiewką i szczypiorkiem 30g, pomidor koktajlowy 10g, herbata 150 ml, Zupa krupnik 200g ,  łosoś pieczony z ziołami 65g, , ziemniaki z natką 100g, warzywa gotowane na parze w sosie śmietanowo ziołowym  80g,  kompot owocowy 150 ml Ciasto zebra własnego wyrobu , napój owsiany 150ml , jabłko 50 g
II ŚNIADANIE
Orzechy laskowe 10tg

 

Font Resize
Wysoki kontrast