JADŁOSPIS
Jadłospis 06.07.2020-10.07.2020
3 lipca 2020
PONIEDZIAŁEK 06.07.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna  na mleku200g, pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g (7)szynką dziadka 15g, sałatą i pomidorem 30g Barszcz biały z kiełbaską 250g, makaron kokardki z gotowaną ciecierzycą 100g (1) i duszonymi warzywami 100g, z odrobiną parmezanu (7) woda z miodem i cytryną 150 ml Zielony koktajl (szpinak, jabłka, kiwi, banan,

cytryna, natka) 150 ml,  wafel ryżowy 10g

II ŚNIADANIE
Truskawki 100g
WTOREK 07.07.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7)  z pastą z tuńczyka  i jajka (3) ze szczypiorkiem i rzodkiewką (1,4), kakao 150ml (7) Zupa krem z zielonego groszku 250g (vege) z grzankami(1), pulpet wieprzowy 65g, kasza bul gur 80g,  warzywa na parze 80g,  woda 150ml Makaron świderki z truskawkami 150g  , pokrzywa  150 ml
II ŚNIADANIE
Do wyboru: pestki dyni 5g , orzechy laskowe 5g
ŚRODA 08.07.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki Jaglane  na mleku200g (7) Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 5 g (7)   z ) z pasztetem sojowym 15g (6) papryką i ogórkiem 30g,  Kawa Inka 150ml Zupa krem z kalafiora z grzankami 250g, indyk pieczony w sosie własnym 60g, kasza jęczmienna 100g(1), surówka z kap.pekińskiej,papryki , kukurydzy i rzodkiewki w sosie jogurtowym (7),woda z miodem i cytryną 150 ml Chałka 35 g (1)  z masłem 4 (7) jogurt naturalny z jagodami 150 ml (7)

 

II ŚNIADANIE
Czereśnie 100g
CZWARTEK 09.07.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
  Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4 g (7) serem żółtym 15g (7) sałatą i rzodkiewką 30g, woda 150 ml

 

Zupa tajska z kurczakiem, mlekiem kokosowym, papryczką chili, świeżą kolendą i trawą cytrynową 250g, makaron ze szpinakiem serem feta i suszonymi pomidorami 200g (7), melisa  150 ml Sałatka wiosenna (sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, prażone pestki dyni, sezam i orzeszki ) 150g, (7)bułka ciemna ziarnista 25g (1) z masłem 4g,  mięta 150ml

 

II ŚNIADANIE
Morele 100g
PIĄTEK 10.07.2019
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7)    z szynką kruchą, sałatą i papryką 30g Zupa szczawiowa 250g, ryba z pieca w panierce 65g,, ziemniaki z natką 100g, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka 100g (7), kompot owocowy 150ml Ciasteczka owsiane własnego wyrobu na mące żytniej  (płatki owsiane, pestki dyni, słonecznika, orzechy, bakalie), pokrzywa 150ml
II ŚNIADANIE
Sok pomarańczowy 150 ml, chrupek kukurydziany 5g
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

 

Font Resize
Wysoki kontrast