JADŁOSPIS
Jadłospis 20.07-24.07.2020
17 lipca 2020
PONIEDZIAŁEK 20.07.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Makaron drobny  na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  serem żółtym 20g (7) , sałatą  i pomidorem  40 g, herbata owocowa 150ml Zupa  żurek z kiełbaską (1,7), 250g (7), makaron świderki w sosie pieczarkowym,  pokrzywa 150 ml

 

Jogurt naturalny z jagodami 150 ml (7)wafel ryżowy 10g

 

II ŚNIADANIE
Do wyboru: pestki dyni 10g  lub suszone morele 10g
WTOREK 21.07.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  pastą jajeczną, papryką zieloną  świeżym ogórkiem 30g,  kawa Inka 150 ml Zupa krem z marchewki 250g z grzankami (wege) (1,7) gulasz wołowy 80g, kasza jęczmienna  100g , buraczki zasmażane 80g , herbata owocowa  150ml Bułka ciemna ziarno 25g

z masłem 4g (7) parówka na ciepło z sosem pomidorowym z bazylią i oregano, Morele 100g

II ŚNIADANIE
Orzechy laskowe 10g
ŚRODA 22.07.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Makaron drobny  na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  ze schabem pieczonym, sałatą i papryką  40 g, herbata owocowa 150ml Zupa jarzynowa 250g (1,7) klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza bul gur, 80g  warzywa gotowane 80g (marchew, kalafior, brokuł)  , herbatka z cytryną  150 ml Bułka ciemna ziarno 25 g(1) z masłem 4g (7)mozzarellą i pomidorem i świeżą bazylia , borówka 10g, melisa 150 ml
II ŚNIADANIE
Czereśnie 10g
CZWARTEK 23.07.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7),  szynką z komina 15g, ogórkiem świeżym i kolorowa papryką 30g, kakao 150ml Zupa ogórkowa  200g,  naleśniki z serem białym i śmietaną  , woda z miodem i cytryną 150 ml Sałatka meksykańska z ryżem 150g , pokrzywa 150ml , truskawka 50g
II ŚNIADANIE
Marchewka do chrupania 100g
PIĄTEK 24.07.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie pełnoziarniste na mleku 200g (7), Pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g (7)  twarożkiem naturalnym 15g (7)  tartą rzodkiewką i szczypiorkiem 30g, pomidor koktajlowy 10g, herbata 150 ml, Zupa fasolowa 200g ,  łosoś pieczony z ziołami 65g, , ziemniaki z natką 100g, warzywa gotowane na parze w sosie śmietanowo szparagowym   80g, herbatka malinowa 150 ml Chałka z masłem  , napój owsiany czekoladowy  150ml , jabłko 50 g
II ŚNIADANIE
Kalarepa  10tg

 

Font Resize
Wysoki kontrast