Jadłospis 20.07-24.07.2020
17 lipca 2020
PONIEDZIAŁEK 20.07.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Makaron drobny na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) serem żółtym 20g (7) , sałatą i pomidorem 40 g, herbata owocowa 150ml | Zupa żurek z kiełbaską (1,7), 250g (7), makaron świderki w sosie pieczarkowym, pokrzywa 150 ml
|
Jogurt naturalny z jagodami 150 ml (7)wafel ryżowy 10g
|
II ŚNIADANIE | ||
Do wyboru: pestki dyni 10g lub suszone morele 10g | ||
WTOREK 21.07.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) pastą jajeczną, papryką zieloną świeżym ogórkiem 30g, kawa Inka 150 ml | Zupa krem z marchewki 250g z grzankami (wege) (1,7) gulasz wołowy 80g, kasza jęczmienna 100g , buraczki zasmażane 80g , herbata owocowa 150ml | Bułka ciemna ziarno 25g
z masłem 4g (7) parówka na ciepło z sosem pomidorowym z bazylią i oregano, Morele 100g |
II ŚNIADANIE | ||
Orzechy laskowe 10g | ||
ŚRODA 22.07.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Makaron drobny na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) ze schabem pieczonym, sałatą i papryką 40 g, herbata owocowa 150ml | Zupa jarzynowa 250g (1,7) klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza bul gur, 80g warzywa gotowane 80g (marchew, kalafior, brokuł) , herbatka z cytryną 150 ml | Bułka ciemna ziarno 25 g(1) z masłem 4g (7)mozzarellą i pomidorem i świeżą bazylia , borówka 10g, melisa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Czereśnie 10g | ||
CZWARTEK 23.07.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7), szynką z komina 15g, ogórkiem świeżym i kolorowa papryką 30g, kakao 150ml | Zupa ogórkowa 200g, naleśniki z serem białym i śmietaną , woda z miodem i cytryną 150 ml | Sałatka meksykańska z ryżem 150g , pokrzywa 150ml , truskawka 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Marchewka do chrupania 100g | ||
PIĄTEK 24.07.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki żytnie pełnoziarniste na mleku 200g (7), Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) twarożkiem naturalnym 15g (7) tartą rzodkiewką i szczypiorkiem 30g, pomidor koktajlowy 10g, herbata 150 ml, | Zupa fasolowa 200g , łosoś pieczony z ziołami 65g, , ziemniaki z natką 100g, warzywa gotowane na parze w sosie śmietanowo szparagowym 80g, herbatka malinowa 150 ml | Chałka z masłem , napój owsiany czekoladowy 150ml , jabłko 50 g |
II ŚNIADANIE | ||
Kalarepa 10tg |