Jadłospis 03.08-07.08
31 lipca 2020
PONIEDZIAŁEK 03.08.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jaglane na mleku200g (1,7(, pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) jajkiem na twardo (3), szczypiorkiem i rzodkiewką 15g (7) | Zupa szczawiowa 250g, Kaszotto (kasza bul gur 100g) z kurczakiem 65g i warzywami, (pomidory, cukinia bakłażan papryka czerwona, cebula, sos pomidorowo-ziołowy) 85g, pokrzywa 150ml | Jogurt naturalny z jagodami 120 g (7) z jagodami, wafel kukurydziany 10g |
II ŚNIADANIE | ||
Orzechy laskowe 5g(8) | ||
WTOREK 04.08.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7), SCHABEM PIECZONYM , sałatą i papryką 20g, kakao 150ml (7) | Zupa krem z marchewki (wege) z grzankami 250g (1,7)
Ryba pieczona w sosie śmietanowo ziołowym (4,7), ryż, kalafior z pieca polany masełkiem (7) i posypany bułką tartą (1) , melisa 150 ml |
Bułka25g (1) z humusem własnego wyrobu, arbuz 50g, woda 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Morela ufo 100g | ||
ŚRODA 05.08.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jęczmienne na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) pastą z wędliny i jajka 15g(3), oliwki i ogórek świeży 30g | Zupa pomidorowa z makaronem 250g, Indyk w sosie śmietanowo czosnkowym 65g (7), kasza jaglana, brokuły z pieca 85g, woda z miodem i cytryną 150ml | Owsianka na mleku roślinnym z owocami w żelu 120g |
II ŚNIADANIE | ||
Chrupek kukurydziany, sok pomarańczowy 150 ml | ||
CZWARTEK 06.08.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7) , szynką kruchą15g kiełkami i białą rzepą30g, kawa inka15 ml(7) | Zupa krupnik 250 g, (7) makaron kokardki z pesto bazyliowym, serem feta(7) i suszonymi pomidorami 200g , mięta 150 ml | Chałka 25g (1) z masłem 4 g (7), śliwka , napój migdałowy 150 ml, |
II ŚNIADANIE | ||
Brzoskwinia 100g | ||
PIĄTEK 07.08.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Kasza manna na mleku200g(7), pieczywo mieszane 35g(1) z masłem6g(7)serem żółtym (15g(7 )sałatą i pomidorem 30g | Zupa fasolowa 250g ,łosoś z pieca55g (4), ryż brązowy 100g w sosie jogurtowo szparagowym (7), warzywa na parze (fasolka zielona, salsefia, bakłażan, papryka czerwona, cebula) 85g, woda z miodem i cytryną 150 ml | Ciasto zebra własnego wyrobu 50g, sok pomarańczowy 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Pestki dyni 100g | ||
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa |