Jadłospis 7-11.09.2020
4 września 2020
PONIEDZIAŁEK 07.09.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jaglane na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 5g (7) serem białym z miodem 15g, woda 150 ml | Zupa krem z dyni (vege) z grzankami 250 g (1) , indyk w sosie własnym 65g, kasza bul gur 150g, surówka z sałaty rzymskiej, szczypiorku z papryką i kukurydzą w sosie śmietanowym 100g (7) , woda z miodem i cytryną150 ml | Koktajl jogurtowo – truskawkowy 150 ml (7), wafel kukurydziany |
II ŚNIADANIE | ||
Arbuz 100g | ||
WTOREK 08.09.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) pastą z wędliny i jajka , ogórkiem kiszonym i kiełkami rzodkiewki 30g , kawa Inka 150 ml | Zupa krupnik 250 g, gulasz wołowy 60g (1)kasza bul gur 150 g, buraczki zasmażane, paski ogórka kiszonego 100g, kompot owocowy 150 ml | Bułka ciemna ziarno 25 g z masłem 4 g (7) sałatka meksykańska (kasza kus kus, marchew, fasola szparagowa, cebula, czerwona fasola, kukurydza, papryka czerwona) 120g, winogrono 50G |
II ŚNIADANIE | ||
Orzechy laskowe 10g, | ||
ŚRODA 09.09.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki ryżowe na mleku 200g (7), Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) z pieczonym indykiem własnej roboty i paskami kolorowej papryki i ogórka świeżego 15g, herbatka owocowa 150 ml | Zupa ogórkowa 250 g , makaron razowy kokardki z pesto bazyliowym i świeżymi pomidorami, posypany tartym parmezanem 200g (1,7), woda z miodem i cytryną 150 ml
|
Racuchy z jabłkiem 120 g, , Herbatka miętowa 150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Sok naturalny tłoczony – jabłko truskawka 150ml | ||
CZWARTEK 10.09.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g( 1) z serem żółtym sałatą i pomidorem 30g , kawa Inka 150 ml | Zupa krem z zielonego groszku (vege) z grzankami 250g (1,7), naleśniki z serem białym 200g (7) 100g, kompot owocowy 150 ml | Parówka z szynki 50 g, grahamka 35g (1) z masłem 4g (7) i sosem pomidorowym 10g , kiwi 50g, herbata z cytryną 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Kalarepa 100g | ||
PIĄTEK 11.09.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Makaron drobny na mleku 200g (7) pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)jajkiem na twardo, rzodkiewką i zieloną papryką 20g, | Zupa szczawiowa 250g , ryba po grecku 60g (4) na liściu sałaty (filet Miruna, marchew, cebula, pietruszka ,seler) ziemniaki z natką, woda z miodem i cytryna 150 ml | Bułka z nutellą własnego wyrobu (daktyle, awokado, kakao) 15g, melisa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Jabłko 100g |
*Jadłospis może ulec zmianie.Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa