JADŁOSPIS
Jadłospis 7-11.09.2020
4 września 2020

 

PONIEDZIAŁEK 07.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 5g (7) serem białym z miodem 15g, woda 150 ml Zupa krem z dyni (vege) z grzankami 250 g (1) , indyk w sosie własnym 65g, kasza bul gur   150g, surówka z sałaty rzymskiej, szczypiorku z papryką i kukurydzą w sosie śmietanowym 100g (7) , woda z miodem i cytryną150 ml Koktajl jogurtowo – truskawkowy 150 ml (7), wafel kukurydziany
II ŚNIADANIE
Arbuz 100g
WTOREK 08.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) pastą z wędliny i jajka , ogórkiem kiszonym i kiełkami rzodkiewki 30g , kawa Inka 150 ml Zupa krupnik 250 g, gulasz wołowy 60g (1)kasza bul gur  150 g, buraczki zasmażane, paski ogórka kiszonego  100g, kompot owocowy 150 ml Bułka ciemna ziarno 25 g z masłem 4 g (7) sałatka meksykańska (kasza kus kus, marchew, fasola szparagowa, cebula, czerwona fasola, kukurydza, papryka czerwona) 120g, winogrono  50G
II ŚNIADANIE
Orzechy laskowe 10g,
ŚRODA 09.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki ryżowe na mleku 200g (7), Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  z pieczonym indykiem  własnej roboty i paskami kolorowej papryki i ogórka świeżego 15g, herbatka owocowa 150 ml Zupa ogórkowa  250 g , makaron razowy kokardki z pesto bazyliowym i świeżymi pomidorami, posypany tartym parmezanem 200g (1,7), woda z miodem i cytryną 150 ml

 

Racuchy z jabłkiem 120 g, ,  Herbatka miętowa 150ml
II ŚNIADANIE
Sok naturalny tłoczony – jabłko truskawka 150ml
CZWARTEK 10.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g( 1) z serem żółtym sałatą i pomidorem 30g , kawa Inka 150  ml Zupa krem z zielonego groszku (vege) z grzankami 250g (1,7), naleśniki  z serem białym 200g (7) 100g, kompot owocowy 150 ml Parówka z szynki 50 g, grahamka 35g (1) z masłem 4g (7) i sosem pomidorowym 10g , kiwi 50g, herbata z cytryną 150 ml
II ŚNIADANIE
Kalarepa 100g
 PIĄTEK 11.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Makaron drobny na mleku 200g (7) pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)jajkiem na twardo, rzodkiewką  i zieloną  papryką 20g, Zupa szczawiowa 250g , ryba po grecku 60g (4) na liściu sałaty (filet Miruna, marchew, cebula, pietruszka ,seler) ziemniaki z natką, woda z miodem i cytryna 150 ml Bułka z nutellą własnego wyrobu (daktyle, awokado, kakao) 15g, melisa 150 ml
II ŚNIADANIE
Jabłko  100g

*Jadłospis może ulec zmianie.Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

Font Resize
Wysoki kontrast