JADŁOSPIS
Jadłospis 14-18.09.2020
12 września 2020
P

PONIEDZIAŁEK 14.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie na mleku 200g(7) , pieczywo mieszane 35g(1)  z serem żółtym 15g (7), sałata i ogórkiem świeżym 30g, herbatka malinowa 150 ml

 

Zupa pieczarkowa krem z grzankami (wege) 250g, Spaghetti 200g  (makaron świderki z mięsem mielonym z szynki i sosem pomidorowym z ziołami),

woda z miodem i cytryną 150 ml

Wafle kukurydziane 10g, banan 50g,  Napój owsiany czekoladowy 150ml
II ŚNIADANIE
Papryka czerwona 100g
WTOREK 15.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1)  z szynką kruchą 15g, sałatą i pomidorem 30g , kakao 150ml (7)

 

Zupa jarzynowa  250g, pulpety w sosie chrzanowym z kaszą jaglaną , warzywa z  z pieca 200g (brukselka, marchew, kalafior), kompot owocowy 150ml Zapiekanka makaronowa z kiełbaską , serem żółtym,i sosem pomidorowym 100g, winogrono 50g, melisa 150 ml
II ŚNIADANIE
Mieszanka orzechów (laskowe, nerkowca) 10g
ŚRODA 16.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku 200g (7), pieczywo mieszane z masłem 4g    (7) pasztetem sojowym 15g, kolorowa papryką i pomidorkiem koktajlowym 30g, herbata 150 ml

 

Zupa krem z kukurydzy  z grzankami)( vege)(1,7) ,kotlet z indyka 65g, ziemniaki z natką 100g   surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka 80g , woda z miodem i cytryną 150 ml

 

Bułka grahamka 25 z masłem 4g(7)  pastą  z łososia wędzonego i jajka (1,4), jabłko 50g,

herbatka miętowa 150ml

II ŚNIADANIE
Pestki dyni 10g
CZWARTEK 17.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g(7) serem białym 15g (7), rzodkiewką, szczypiorkiem i kiełkami 40g, kawa Inka 150 ml Zupa  żurek z kiełbaską 200g, makaron świderki z serem feta (7) suszonymi pomidorami i szpinakiem 150g ,  woda z kompot owocowy 150 ml Jajecznica ze szczypiorkiem 100g, pieczywo typu wasa, pomidorki koktajlowe 15g, herbatka owocowa 150 ml
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
PIĄTEK 18.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna na mleku 200g(7) , pieczywo mieszane 35g(1) z jajkiem gotowanym 15g, kiszonym ogórkiem i pomidorem 30g

 

Zupa minestrone 200g, ryba smażona w panierce 65g (1) ziemniaki z natką 100g, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka 80g , kompot owocowy 150ml Ciasto zebra własnego wyrobu 45g , napój owsiany  150 ml
II ŚNIADANIE
Marchew do chrupania  100g

 

ONIEDZIAŁEK 14.09.2020

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie na mleku 200g(7) , pieczywo mieszane 35g(1)  z serem żółtym 15g (7), sałata i ogórkiem świeżym 30g, herbatka malinowa 150 ml

 

Zupa pieczarkowa krem z grzankami (wege) 250g, Spaghetti 200g  (makaron świderki z mięsem mielonym z szynki i sosem pomidorowym z ziołami),

woda z miodem i cytryną 150 ml

Wafle kukurydziane 10g, banan 50g,  Napój owsiany czekoladowy 150ml
II ŚNIADANIE
Papryka czerwona 100g
WTOREK 15.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1)  z szynką kruchą 15g, sałatą i pomidorem 30g , kakao 150ml (7)

 

Zupa jarzynowa  250g, pulpety w sosie chrzanowym z kaszą jaglaną , warzywa z  z pieca 200g (brukselka, marchew, kalafior), kompot owocowy 150ml Zapiekanka makaronowa z kiełbaską , serem żółtym,i sosem pomidorowym 100g, winogrono 50g, melisa 150 ml
II ŚNIADANIE
Mieszanka orzechów (laskowe, nerkowca) 10g
ŚRODA 16.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku 200g (7), pieczywo mieszane z masłem 4g    (7) pasztetem sojowym 15g, kolorowa papryką i pomidorkiem koktajlowym 30g, herbata 150 ml

 

Zupa krem z kukurydzy  z grzankami)( vege)(1,7) ,kotlet z indyka 65g, ziemniaki z natką 100g   surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka 80g , woda z miodem i cytryną 150 ml

 

Bułka grahamka 25 z masłem 4g(7)  pastą  z łososia wędzonego i jajka (1,4), jabłko 50g,

herbatka miętowa 150ml

II ŚNIADANIE
Pestki dyni 10g
CZWARTEK 17.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g(7) serem białym 15g (7), rzodkiewką, szczypiorkiem i kiełkami 40g, kawa Inka 150 ml Zupa  żurek z kiełbaską 200g, makaron świderki z serem feta (7) suszonymi pomidorami i szpinakiem 150g ,  woda z kompot owocowy 150 ml Jajecznica ze szczypiorkiem 100g, pieczywo typu wasa, pomidorki koktajlowe 15g, herbatka owocowa 150 ml
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
PIĄTEK 18.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna na mleku 200g(7) , pieczywo mieszane 35g(1) z jajkiem gotowanym 15g, kiszonym ogórkiem i pomidorem 30g

 

Zupa minestrone 200g, ryba smażona w panierce 65g (1) ziemniaki z natką 100g, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka 80g , kompot owocowy 150ml Ciasto zebra własnego wyrobu 45g , napój owsiany  150 ml
II ŚNIADANIE
Marchew do chrupania  100g

 

Font Resize
Wysoki kontrast