Jadłospis 14-18.09.2020
12 września 2020
P
ONIEDZIAŁEK 14.09.2020 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Płatki żytnie na mleku 200g(7) , pieczywo mieszane 35g(1) z serem żółtym 15g (7), sałata i ogórkiem świeżym 30g, herbatka malinowa 150 ml
|
Zupa pieczarkowa krem z grzankami (wege) 250g, Spaghetti 200g (makaron świderki z mięsem mielonym z szynki i sosem pomidorowym z ziołami),
woda z miodem i cytryną 150 ml |
Wafle kukurydziane 10g, banan 50g, Napój owsiany czekoladowy 150ml | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
II ŚNIADANIE | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Papryka czerwona 100g | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
WTOREK 15.09.2020 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pieczywo mieszane 35g (1) z szynką kruchą 15g, sałatą i pomidorem 30g , kakao 150ml (7)
|
Zupa jarzynowa 250g, pulpety w sosie chrzanowym z kaszą jaglaną , warzywa z z pieca 200g (brukselka, marchew, kalafior), kompot owocowy 150ml | Zapiekanka makaronowa z kiełbaską , serem żółtym,i sosem pomidorowym 100g, winogrono 50g, melisa 150 ml | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
II ŚNIADANIE | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mieszanka orzechów (laskowe, nerkowca) 10g | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ŚRODA 16.09.2020 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Płatki jaglane na mleku 200g (7), pieczywo mieszane z masłem 4g (7) pasztetem sojowym 15g, kolorowa papryką i pomidorkiem koktajlowym 30g, herbata 150 ml
|
Zupa krem z kukurydzy z grzankami)( vege)(1,7) ,kotlet z indyka 65g, ziemniaki z natką 100g surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka 80g , woda z miodem i cytryną 150 ml
|
Bułka grahamka 25 z masłem 4g(7) pastą z łososia wędzonego i jajka (1,4), jabłko 50g,
herbatka miętowa 150ml |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
II ŚNIADANIE | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pestki dyni 10g | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
CZWARTEK 17.09.2020 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g(7) serem białym 15g (7), rzodkiewką, szczypiorkiem i kiełkami 40g, kawa Inka 150 ml | Zupa żurek z kiełbaską 200g, makaron świderki z serem feta (7) suszonymi pomidorami i szpinakiem 150g , woda z kompot owocowy 150 ml | Jajecznica ze szczypiorkiem 100g, pieczywo typu wasa, pomidorki koktajlowe 15g, herbatka owocowa 150 ml | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
II ŚNIADANIE | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jabłko 100g | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PIĄTEK 18.09.2020 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kasza manna na mleku 200g(7) , pieczywo mieszane 35g(1) z jajkiem gotowanym 15g, kiszonym ogórkiem i pomidorem 30g
|
Zupa minestrone 200g, ryba smażona w panierce 65g (1) ziemniaki z natką 100g, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka 80g , kompot owocowy 150ml | Ciasto zebra własnego wyrobu 45g , napój owsiany 150 ml | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
II ŚNIADANIE | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Marchew do chrupania 100g |