Jadłospis 21-25.09.2020
18 września 2020
PONIEDZIAŁEK 21.09.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki gryczane na mleku 200g (1,7) pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) jajkiem na twardo (3), ogórkiem świeżym i rzodkiewką 15g | Zupa szczawiowa 250g, Kaszotto (kasza bul gur 100g) z kurczakiem 65g i warzywami, (pomidory, cukinia bakłażan papryka czerwona, cebula, sos pomidorowo-ziołowy) 85g, pokrzywa 150ml | Jogurt naturalny z truskawkami i 120 g wafel kukurydziany 10g |
II ŚNIADANIE | ||
Orzechy laskowe 5g(8) | ||
WTOREK 22.09.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7), polędwicą sopocką , sałatą i papryką 30g, kakao 150ml (7) | Zupa krem z selera (wege) z grzankami 250g (1,7) Gulasz wołowy 85g z kaszą gryczaną 80g, buraczki zasmażane 85g, kompot owocowy 150ml | Bułka25g (1) z humusem własnego wyrobu, ogórek świeży 50g, mięta 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Pestki dyni 10g | ||
ŚRODA 23.09.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki żytnie na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) pastą z wędliny i jajka 15g(3), oliwki i ogórek kiszony 30g | Zupa pomidorowa z makaronem 250g, Indyk w sosie śmietanowo czosnkowym 65g (7), kasza pęczak 80g , kalafior z pieca 85g, woda z miodem i cytryną 150ml | Owsianka na mleku roślinnym z owocami w żelu 120g |
II ŚNIADANIE | ||
Sok naturalny tłoczony jabłko mango 150 ml | ||
CZWARTEK 24.09.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7) , szynką kruchą15g kiełkami i białą rzepą30g, kawa inka15 ml(7) | Zupa krem z cukinii 250 g, (7) naleśniki serem białym i polewą truskawkową 150g (7) i 200g , mięta 150 ml | Parówka na ciepło z sosem pomidorowym, bułka grahamka 25g (1) z masłem 4g (7), pokrzywa 150ml , |
II ŚNIADANIE | ||
Śliwka 100g | ||
PIĄTEK 25.09.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Kasza manna na mleku200g(7), pieczywo mieszane 35g(1) z masłem6g(7)indykiem pieczonym własnej roboty (15g(7 )sałatą i pomidorem 30g | Zupa grochowa 250g ,ryba z pieca55g (4), ryż biały y 100g warzywa na parze (fasolka zielona, salsefia, bakłażan, papryka czerwona, cebula) 85g w sosie jogurtowo szparagowym (7),, woda z miodem i cytryną 150 ml | Chałka z masłem 35g, banan 50g, kakao 150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Jabłko 100g | ||
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa |