JADŁOSPIS
Jadłospis 21-25.09.2020
18 września 2020
PONIEDZIAŁEK 21.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki gryczane  na mleku 200g (1,7) pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) jajkiem na twardo (3), ogórkiem świeżym   i rzodkiewką 15g Zupa  szczawiowa  250g, Kaszotto (kasza bul gur 100g)  z kurczakiem 65g  i warzywami, (pomidory, cukinia bakłażan papryka czerwona, cebula, sos pomidorowo-ziołowy) 85g, pokrzywa 150ml Jogurt naturalny z truskawkami i 120 g wafel kukurydziany 10g
II ŚNIADANIE
Orzechy laskowe 5g(8)
WTOREK 22.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7), polędwicą sopocką , sałatą i papryką 30g, kakao 150ml (7) Zupa  krem z selera (wege) z grzankami 250g (1,7) Gulasz wołowy 85g z  kaszą gryczaną 80g, buraczki zasmażane 85g, kompot owocowy 150ml Bułka25g (1) z humusem własnego wyrobu, ogórek świeży   50g, mięta 150 ml
II ŚNIADANIE
Pestki dyni 10g
ŚRODA 23.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) pastą z wędliny i jajka 15g(3), oliwki i ogórek kiszony 30g Zupa pomidorowa z makaronem 250g, Indyk  w sosie śmietanowo czosnkowym 65g (7), kasza pęczak 80g , kalafior  z pieca 85g, woda z miodem i cytryną 150ml Owsianka na mleku roślinnym z owocami w żelu 120g
II ŚNIADANIE
Sok naturalny tłoczony jabłko mango  150 ml
CZWARTEK 24.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
  Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7) , szynką kruchą15g kiełkami  i białą rzepą30g, kawa inka15 ml(7) Zupa krem z cukinii 250 g, (7) naleśniki  serem białym i polewą truskawkową  150g (7) i 200g , mięta 150 ml Parówka na ciepło z sosem pomidorowym, bułka grahamka 25g (1) z masłem 4g (7), pokrzywa 150ml ,
II ŚNIADANIE
Śliwka   100g
PIĄTEK 25.09.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna na mleku200g(7), pieczywo mieszane 35g(1) z masłem6g(7)indykiem pieczonym własnej roboty  (15g(7 )sałatą  i pomidorem  30g Zupa grochowa  250g ,ryba z  pieca55g (4), ryż biały y 100g  warzywa na parze (fasolka zielona, salsefia, bakłażan, papryka czerwona, cebula) 85g w sosie jogurtowo szparagowym (7),, woda z miodem i cytryną 150 ml Chałka z masłem 35g, banan 50g,   kakao 150ml
II ŚNIADANIE
Jabłko  100g
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

 

Font Resize
Wysoki kontrast