JADŁOSPIS
Jadłospis 12-16.10.2020
2 października 2020
PONIEDZIAŁEK 05.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane  na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) z serem białym rzodkiewka i szczypiorkiem 15g, woda 150 ml  Zupa krupnik 250 g, Risotto  z warzywami (mieszanka białego dzikiego ryżu , fasola zielona, cukinia, papryka,kukurydza cebula, zioła) 200g (1), kompot owocowy 150ml Koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym 120 ml (7) wafel kukurydziany 10g
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
WTOREK 06.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  z szynką dziadka  sałatą i ogórkiem świeżym 30g , kakao 150 ml Zupa krem z soczewicy (vege) z grzankami 250 g (1) 7medalion z kurczaka ziemniaki 100g,mizeria 85g (7) , woda z miodem i cytryną 150 ml Placki dyniowe 120 g, winogrono 50g,  Herbatka miętowa 150ml
II ŚNIADANIE
Kapusta kiszona 100g
ŚRODA 07.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na mleku 200g (7), Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) pastą z wędliny i jajka , ogórkiem kiszonym i kiełkami rzodkiewki 30g , herbatka owocowa 150 ml Zupa krem z zielonego groszku (vege) z grzankami 250g (1,pulpety z indyka w sosie własnym 65g, kasza gryczana biała 100g, marchew zasmażana 85g, woda z miodem i cytryną150 m Bułka 25 g (1) z masłem 4g (7) humus własnej roboty, mandarynka 50g, melisa 150 ml
II ŚNIADANIE
Sok naturalny tłoczony – jabłko aronia150ml
CZWARTEK 08.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  z indykiem pieczonym własnej roboty 15g paskami kolorowej papryki i pomidora  25 g, herbatka owocowa 150 ml Zupa tajska z makaronem ryżowym, imbirem, mlekiem kokosowym, kurczakiem i świeżą kolendra 250 g kopytka z sosem śmietanowo pieczarkowym 200g (1,7) Ryż prażony z jabłkiem i cynamonem 120g, herbatka malinowa 150ml
II ŚNIADANIE
Melon 100g
 PIĄTEK 09.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Makaron drobny na mleku 200g (7) pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)serem żółtym, rzodkiewką  i papryką, Zupa kapuśniak 250g , ryba po grecku 60g (4) na liściu sałaty (filet Miruna, marchew, cebula, pietruszka, seler) ziemniaki z natką, woda z miodem i cytryna 150 ml Chałka 25g (1) z masłem 4g (7), banan 50g napój owsiany czekoladowy 150ml
II ŚNIADANIE
Gruszka  100g

*Jadłospis może ulec zmianie.Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

Font Resize
Wysoki kontrast