JADŁOSPIS
Jadłospis 12-16.10.2020
9 października 2020

 

 

PONIEDZIAŁEK 12.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki gryczane na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) z szynką z wędzarki  i rzodkiewką 15g, woda 150 ml Zupa krem z kalafiora (vege) z grzankami 250g (1,7), spaghetti 200g  (mięso wieprzowe z makaronem świderki i sosem pomidorowym z ziołami,, woda z miodem i cytryną150 ml Budyń czekoladowy własnego wyrobu 100ml, chrupek kukurydziany 10g, winogrono 50g, pokrzywa 150ml
II ŚNIADANIE
Śliwki 100g
WTOREK 13.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  z serem żółtym 20g sałatą i papryką 30g , kakao 150 ml Zupa pomidorowa z makaronem  250 g, pieczone w ziołach pałki kurczaka 65g, ziemniaki z natką 100 g, gotowana marchewka z groszkiem 70g, kompot owocowy 150 ml Sałatka (roszponka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, ser feta,, prażony słonecznik, sezam) 150g(7) , bułka grahamka 25g (1) z masełkiem. herbatka miętowa 150ml
II ŚNIADANIE
Orzechy laskowe 10g
ŚRODA 14.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki ryżowe na mleku 200g (7), Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (szynką pieczoną własnego wyrobu 20g, papryką kolorową i białą rzepą 30g  , woda  150 ml Barszcz czerwony  250 g (1), makaron kokardki z Pesto bazylikowym i świeżym pomidorami, posypany tartym parmezanem 200g (1,7) Frankfurterka na ciepło, bułka 25g (1) z masłem 4g (7) z sosem pomidorowym, śliwka 15g, melisa 150ml
II ŚNIADANIE
Sok naturalny tłoczony – jabłko gruszka  150ml
CZWARTEK 15.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  z pieczonym schabem własnego wyrobu 15g i ogórkiem 15g, herbatka owocowa 150 ml Barszcz biały z kiełbaską 250 g , makaron z serem białym i polewą jogurtowo truskawkową 200g , kompot owocowy 150 ml Bułka25g(1) z pastą z tuńczyka i jajka ze szczypiorkiem(1,4), herbatka owocowa 150 ml, banan 50g
II ŚNIADANIE
Melon 100g
 PIĄTEK 16.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna  na mleku 200g (7) pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)jajkiem na twardo i   szczypiorkiem i papryką 20g Zupa jarzynowa 250g , Zupa zarzutka 250g , ryba smażona w panierce 65g  (1,3,4), ziemniaki z natką 100g,surówka z kiszonej kapusty, cebulki, marchewki i jabłka 85g  kompot owocowy150 ml Bułka z nutellą własnego wyrobu (daktyle, orzechy laskowe, kakao) 15g, herbata z cytrynką 150ml
II ŚNIADANIE
Pomarańcza 100g

*Jadłospis może ulec zmianie.Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

 

Font Resize
Wysoki kontrast