Jadłospis 12-16.10.2020
9 października 2020
PONIEDZIAŁEK 12.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki gryczane na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) z szynką z wędzarki i rzodkiewką 15g, woda 150 ml | Zupa krem z kalafiora (vege) z grzankami 250g (1,7), spaghetti 200g (mięso wieprzowe z makaronem świderki i sosem pomidorowym z ziołami,, woda z miodem i cytryną150 ml | Budyń czekoladowy własnego wyrobu 100ml, chrupek kukurydziany 10g, winogrono 50g, pokrzywa 150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Śliwki 100g | ||
WTOREK 13.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) z serem żółtym 20g sałatą i papryką 30g , kakao 150 ml | Zupa pomidorowa z makaronem 250 g, pieczone w ziołach pałki kurczaka 65g, ziemniaki z natką 100 g, gotowana marchewka z groszkiem 70g, kompot owocowy 150 ml | Sałatka (roszponka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, ser feta,, prażony słonecznik, sezam) 150g(7) , bułka grahamka 25g (1) z masełkiem. herbatka miętowa 150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Orzechy laskowe 10g | ||
ŚRODA 14.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki ryżowe na mleku 200g (7), Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (szynką pieczoną własnego wyrobu 20g, papryką kolorową i białą rzepą 30g , woda 150 ml | Barszcz czerwony 250 g (1), makaron kokardki z Pesto bazylikowym i świeżym pomidorami, posypany tartym parmezanem 200g (1,7) | Frankfurterka na ciepło, bułka 25g (1) z masłem 4g (7) z sosem pomidorowym, śliwka 15g, melisa 150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Sok naturalny tłoczony – jabłko gruszka 150ml | ||
CZWARTEK 15.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) z pieczonym schabem własnego wyrobu 15g i ogórkiem 15g, herbatka owocowa 150 ml | Barszcz biały z kiełbaską 250 g , makaron z serem białym i polewą jogurtowo truskawkową 200g , kompot owocowy 150 ml | Bułka25g(1) z pastą z tuńczyka i jajka ze szczypiorkiem(1,4), herbatka owocowa 150 ml, banan 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Melon 100g | ||
PIĄTEK 16.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Kasza manna na mleku 200g (7) pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)jajkiem na twardo i szczypiorkiem i papryką 20g | Zupa jarzynowa 250g , Zupa zarzutka 250g , ryba smażona w panierce 65g (1,3,4), ziemniaki z natką 100g,surówka z kiszonej kapusty, cebulki, marchewki i jabłka 85g kompot owocowy150 ml | Bułka z nutellą własnego wyrobu (daktyle, orzechy laskowe, kakao) 15g, herbata z cytrynką 150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Pomarańcza 100g |
*Jadłospis może ulec zmianie.Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa