Jadłospis 26.10-30.10.2020
23 października 2020
PONIEDZIAŁEK 26.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Zacierki na mleku 200ml (7) Pieczywo mieszane 35 g(1) z masłem 4g (7) szynką dziadka 20g , sałatą i pomidorem 30g , herbata | Zupa szczawiowa z jajkiem (3) , kotlet mielony, ziemniaki 150 g z natką, mizeria ze śmietaną 120 g (7) , kompot owocowy 150 ml | Kasza jaglana na mleku roslinnym z płatkami migdałowymi, jabłkiem i rodzynkami 80g, , herbatka malinowa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Gruszka 100g | ||
WTOREK 27.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7), 30g z serem żółtym (7) sałatą i rzodkiewką 30g kawa Inka 150 ml | Zupa barszcz czerwony 250g , indyk w sosie własnym 65g z brązowym ryżem 80 g i warzywami na parze 70g ( fasolka, bakłażan, papryka, cebula, salsefia), woda z miodem i cytryną 150 ml | Zielony koktajl ( szpinak, jabłko, banan, kiwi, cytryna) bułka grahamka 25 g (1) z masłem 4 g (7) |
II ŚNIADANIE | ||
Jabłko 100g | ||
ŚRODA 28.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Kasza manna na mleku 200 ml, pieczywo mieszane 35g (1) z pasztetem sojowym 15g, rukolą i pomidorem koktajlowym 20g, herbata | Zupa krem z brokuła (wege) 250g z grzankami (1) medalion z indyka 65g w panierce sezamowej , ziemniaki z natką 100g, gotowane warzywa na parze 70g ( fasolka szparagowa, brokuły, kalafior, marchewka, cukinia) kompot owocowy 150ml | Placki dyniowe z jabłkiem 100 g, napój sojowy waniliowy 100ml,
|
II ŚNIADANIE | ||
Sok jabłko- marchew 100ml | ||
CZWARTEK 29.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) pastą z wędliny i jajka (3) ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, kakao 150 ml | Zupa krem z białych warzyw (wege) 250g (9) z grzankami czosnkowymi (1), kluski leniwe z serem surówka z marchewki i jabłka w oliwie , woda z miodem i cytryną 150 ml | Bułka ciemna ziarno 25g (1) z masłem 4g (7) parówka na ciepło z sosem pomidorowym, pokrzywa 150 ml , banan 50 g |
II ŚNIADANIE | ||
Suszone owoce: śliwki i morele 100g | ||
PIĄTEK 30.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki owsiane na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z pieczonym indykiem własnej roboty sałatą i papryką 20g , herbata, | Zupa ogórkowa 250g , ryba Miruna 65g w panierce z sosem śmietanowo- ziołowym (7) , ryż biały 80g, szparagi i zielona fasolka na parze 70g , kompot owocowy 150 ml | Bułka maślana 25g, sok pomarańczowy 100% – 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Mandarynka 100g | ||
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa |