JADŁOSPIS
Jadłospis 26.10-30.10.2020
23 października 2020
PONIEDZIAŁEK 26.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Zacierki na mleku 200ml (7) Pieczywo mieszane 35 g(1) z masłem 4g (7) szynką dziadka 20g , sałatą i pomidorem 30g , herbata Zupa szczawiowa z jajkiem (3) , kotlet mielony, ziemniaki 150 g  z natką, mizeria ze śmietaną 120 g (7) , kompot owocowy 150 ml Kasza jaglana na mleku roslinnym z płatkami migdałowymi, jabłkiem i rodzynkami 80g, , herbatka malinowa 150 ml
II ŚNIADANIE
Gruszka  100g
WTOREK 27.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7), 30g z serem żółtym (7) sałatą i rzodkiewką 30g kawa Inka 150 ml Zupa barszcz czerwony 250g , indyk w sosie własnym  65g  z brązowym ryżem 80 g  i warzywami na parze 70g ( fasolka, bakłażan, papryka, cebula, salsefia), woda z miodem i cytryną 150 ml Zielony koktajl ( szpinak, jabłko, banan, kiwi, cytryna) bułka grahamka 25 g (1) z masłem 4 g (7)
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
ŚRODA 28.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna na mleku 200 ml, pieczywo mieszane 35g (1) z pasztetem sojowym 15g, rukolą i pomidorem koktajlowym 20g, herbata Zupa krem z brokuła  (wege) 250g  z grzankami (1) medalion z indyka 65g  w panierce sezamowej , ziemniaki z natką 100g,  gotowane warzywa na parze 70g  ( fasolka szparagowa, brokuły, kalafior,  marchewka, cukinia) kompot owocowy 150ml Placki dyniowe  z jabłkiem 100 g, napój sojowy waniliowy 100ml,

 

II ŚNIADANIE
Sok jabłko- marchew 100ml
CZWARTEK 29.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
  Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) pastą z wędliny i jajka (3) ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, kakao 150 ml Zupa krem z białych warzyw (wege) 250g (9)  z grzankami czosnkowymi  (1), kluski leniwe z serem surówka z marchewki i jabłka w oliwie , woda z miodem i cytryną 150 ml Bułka ciemna ziarno 25g (1) z masłem 4g (7) parówka na ciepło z sosem pomidorowym, pokrzywa 150 ml , banan 50 g
II ŚNIADANIE
Suszone owoce: śliwki i morele  100g
PIĄTEK 30.10.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki owsiane na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1)  z pieczonym indykiem własnej roboty   sałatą i  papryką 20g , herbata, Zupa ogórkowa 250g , ryba Miruna 65g  w panierce z sosem śmietanowo- ziołowym (7) , ryż biały  80g, szparagi i zielona fasolka na parze 70g , kompot owocowy 150 ml Bułka maślana 25g,  sok pomarańczowy 100% – 150 ml
II ŚNIADANIE
Mandarynka 100g
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

 

Font Resize
Wysoki kontrast