Jadłospis 09-13.11.2020
8 listopada 2020
PONIEDZIAŁEK 09.11.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki żytnie na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4 g (7) pastą z wędliny i jajka 15g, papryką i świeżym ogórkiem 30g | Zupa pomidorowa z ryżem 250g, pulpety w sosie własnym 65g , ziemniaczki 100g , marchew gotowana posypana bułka tartą 150 ml | Bułka 25 g (1) z masłem 4 g (7) miodem , mapój sosjowy150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Mandarynka 100g | ||
WTOREK 10.11.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) szynką dziadka, sałatą ipomidorem30g, kakao 150ml (7) | Zupa krem z dyni (vege) 250g z grzankami (1), gulasz wołowy z kaszą gryczaną 100g, ,buraczki zasmażane 85g herbata owocowa 150 ml | Budyń waniliowy własnego wyrobu polewą owocową 120 g, chrupek kukurydziany 10g |
II ŚNIADANIE | ||
Do wyboru: suszone morele lub śliwki 100g | ||
ŚRODA11.11.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
II ŚNIADANIE | ||
CZWARTEK 13.08.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) suchą krakowską 20g, sałatą ipapruką 15g , kakao 150ml (7) | Zupa ogórkowa 250g, naleśniki z serem białym(7) 100g i polewa truskawkową , pokrzywa 150ml | Parówka na ciepło z sosem pomidorowym, bułka ciemna 25 g(1) z masłem, pomidorek koktajlowy |
II ŚNIADANIE | ||
gruszka 10g | ||
PIĄTEK 14.08.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Zacierki na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 4g (7) szynką kruchą 20g , sałatą i kiszonym ogórkiem 30g | Zupa grochowa 250g, kotlet rybny 60g (4) , ziemniaki z natką 100g, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka 100g, woda z miodem i cytryną 150 ml
|
Chałka 25 g (1) z masłem 4 g (7), banan 50g, herbatka miętowa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Pestki 100g |