JADŁOSPIS
jadłospis 16.11.2020 – 20.11.2020
13 listopada 2020
PONIEDZIAŁEK 16.11.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna  na mleku, pieczywo mieszane  35g (1)  z kiełbasą krakowską, sałata i białą rzepą 30g, herbata Zupa pomidorowa z makaronem 250g, schab w sosie własnym  200g , pure ziemniaczane ze śmietaną i masłem (7), surówka z ogórka kiszonego i groszku z cebulką, kompot owocowy 150 ml Koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym 100ml , wafel kukurydziany,
II ŚNIADANIE
Jabłko 100g
WTOREK 17.11.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1)  z serem żółtym, rukolą i oliwkami  (7) , kakao 150ml (7) Zupa krem z dyni 250g (vege) z grzankami (1), medalion z kurczaka w panierce sezamowej200g (11) , ryż biały  100g, kapusta czerwona z jabłkiem i ogórkiem kiszonym w oliwie 70g, woda z miodem i cytryną 150ml Bułka ciemna 25g (1)  z masłem 4g (7) z pastą z sera białego, wędzonego łososia na zimno i koperku, woda 150 ml
II ŚNIADANIE
Sałatka owocowa:, banan, gruszka, jabłko, mandarynka
ŚRODA 18 .11.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane  na mleku 200 ml (7), pieczywo mieszane 35 g (1)  z masłem 4 g (7) szynką kruchą , sałatą i papryką 15g , herbata Zupa krem z brokuła  250g (vege) z grzankami (1) , ratatuile z ryżem i indykiem , kompot owocowy 150 ml Racuchy jabłkowe 100g,  herbatka miętowa 150 ml

 

II ŚNIADANIE
Koktajl owocowy banan – kiwi
CZWARTEK 19.11.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4 g (7)  z  schabem pieczonym własnej roboty 15g, sałatą   i pomidorem 25 g,, kakao 150ml (7)

 

Zupa tajska 250g z makaronem ryżowym, szczypiorkiem, kurczakiem, imbirem, świeżą kolendrą i mlekiem kokosowym  g, makaron kokardki z Pesto bazyliowym posypane tartym parmezanem 200g (1,7), pomidorki koktajlowe 30g, woda z miodem i cytryną 150 ml Bułka grahamka 25g (1) z frankfurterka  na ciepło z sosem pomidorowym  herbata owocowa 100ml, mandarynka 50g
II ŚNIADANIE
Suszone daktyle 100g
PIĄTEK 20.11.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35 g (1)  z pastą z wędliny i jajka  (6) i ogórkiem świeżym  i kiełkami 15g , kakao 150ml (7) Zupa ogórkowa 250g, łosoś  z pieca 200g (4), ziemniaki z natką 60 g, surówka z pora, marchewki i jabłka 100g (9) Bułka ciemna 25g (1) z nutella własnego wyrobu,, kiwi 50g, herbatka owocowa 150 ml
II ŚNIADANIE
Gruszka   10g
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa

 

Font Resize
Wysoki kontrast