Jadłospis 23.11.2020 – 27.11.2020
22 listopada 2020
PONIEDZIAŁEK 23.11.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki kukurydziane na mleku 250g (7), Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 5 g 7serem żółtym 15 g(7) ogórkiem kiszonym i rzodkiewką 20g | Zupa jarzynowa 250g (7) , Kolorowy kociołek 200g (makaron penne z indykiem warzywami), woda z miodem i cytryną 150ml | Jogurt naturalny z truskawkami 150ml (7) wafel ryżowy, gruszka 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Marchewka do chrupania 100g | ||
WTOREK 24.11.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 5 g 7, szynką dziadka 15 g(7) papryką i białą rzepą 20g | Zupa krem z kukurydzy z grzankami (wege) 250g (1,7),kotlet schabowy 65g,ziemniaki natką 85 g,, brokuł z pieca 100g , kompot owocowy 150ml | Bułka ciemna ziarno 25g (1) z masłem orzechowym 15g, herbatka miętowa 150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Banan 100g | ||
ŚRODA 25.11.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki owsiane na mleku 250g (7), Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 5 g 7, polędwicą sopocką 15 g(7) ogórkiem świeżym i pomidorem 20g | Zupa krem z dyni z grzankami (wege)250g (1,7) kurczak w sosie własnym 65g, kasza bul gur 100g, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka 100g woda z miodem i cytryną 150ml
|
Kalafior z pieca z masełkiem posypany bułka tartą (1) 65g, mandarynka 50g, pokrzywa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Jabłko 100g | ||
CZWARTEK 26.11.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 5 g suchą krakowską 15 g ,ogórkiem kiszonym i pomidorem koktajlowym 20g | Zupa żurek z kiełbaską, naleśniki z serem białym (7) i polewą truskawkową , woda 150ml | Bułka ciemna ziarno 25g (7) z masłem 5 (7) humusem własnej roboty, kiwi 50g
|
II ŚNIADANIE | ||
Gruszka 100g | ||
PIĄTEK 27.11.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jaglane na mleku 250g (7), Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 5 g 7, serem białym 15 g ( 7) rzodkiewką i szczypiorkiem 20g | Zupa grochowa 250g , Ryba pieczona 65g makaron z sosem śmietanowym ze szparagami 85g (7) , tarta marchew z chrzanem 100g , woda z miodem i cytryną 150ml
|
Chałka 35g (1) z masłem 4g (7), mus Kubuś |
II ŚNIADANIE | ||
Suszone owoce: morele , żurawina 10g
|
||
Alergeny występujące w daniach:1, 3, 4, 7, 9 | ||
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa |