JADŁOSPIS
Jadłospis 5.12-09.12.2020
5 grudnia 2020
PONIEDZIAŁEK 07.12.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4 g (7) serem żółtym 15g, rzodkiewką i pomidorkiem koktajlowym 20g , kawa Inka 150 ml Zupa z czerwonej soczewicy z grzankami czosnkowymi 250g (wege)(1,7),  kotlet pożarski z indyka 65g, ziemniaki z natką 85g surówka z sałaty rzymskiej, papryki, kukurydzy w sosie śmietanowo majonezowym 100g(7)  ,woda z miodem i cytryną  150 ml Kisiel truskawkowy własnego wyrobu 150 g, paluch kukurydziany 10g, śliwka 20 g
II ŚNIADANIE
Sok pomarańczowy 100g
WTOREK 08.12.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie na mleku 200g  (7) Pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g (7) szynka gotowaną z indyka 20g ,sałatą i pomidorem 20g Zupa brokułowa z ziemniakami, natką i koperkiem 250g,  klopsiki w sosie własnym 65g  z kaszą kuskus 85g,marchewka  zasmażana100g,kompot wieloowocowy  150 ml Buła ciemna ziarno 25g (1) z masłem 4g (7)z pastą z makreli i sera białego z koperkiem 20g (7), jabłko 50g, herbata 150 ml
II ŚNIADANIE
banan 100g
ŚRODA09.12.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)  pastą warzywną (marchew, seler, suszone pomidory)20g, polędwica sopocką 15g i świeżym ogórkiem 15g Zupa jarzynowa 250g z grzankami (1) 250g,  makaron łazanki z mięsem i kapustą kiszoną i świeżą bazylią 150g,  woda z miodem i cytryną 150 ml Kanapka na ciepło z pieczywa tostowego 35g, ser żółty 15g (7)pomidor świeży i suszone oregano, mandarynka 50g,herbatka owocowa 150 ml
II ŚNIADANIE
Kalarepka  100 g
CZWARTEK 10.12.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna n amleku 250g, Pieczywo mieszane 35g (1)  z masłem 4g (7) schabem pieczonym własnego wyrobu  20g, sałatą  i białą rzepą 15g Zupa krem z kalafiora z grzankami 250g (wege)(1,7) kotlet z jajka 35g, ziemniaki z natką 85g, szpinak zasmażany 100g, pomidor świeży z cebulką 20g, melisa 150 ml Ryz prażony z jabłkiem i bitą śmietaną 150g (7), herbata z cytryną 150 ml
II ŚNIADANIE
Gruszka 10g
PIĄTEK 11.12.2020
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane 35 g (1)  z masłem 4g (7) pastrami wołowe  20g , sałatą i papryką 30g Zupa fasolowa 250g, ryba smażona w panierce 60g ,ziemniaki z koperkiem 85g, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką w oleju 100g,  woda z miodem i cytryną 150 ml

 

Bułka ciemna  35g (1) z masłem 4g (7),pastą z awokado i jajka 20g,jabłko 50g, kawa Inka 150 ml

 

II ŚNIADANIE
Suszone morele 100g

 

Font Resize
Wysoki kontrast