Jadłospis
11 grudnia 2020
PONIEDZIAŁEK 19.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jaglane na mleku200g (7), pieczywo mieszane 35g (1)z masłem 5g (7) sucha krakowską 15g,sałatą i pomidorem30g | Zupa krem z dyni z grzankami (vege) 250 g (1,7) ratatuie z ryżem białym i dzikim ,indykiem i warzywami 200g
Kompot owocowy 150ml |
Jogurt naturalny z truskawkami i 150g (7), wafel ryżowy 10g |
II ŚNIADANIE | ||
Banan 100g | ||
WTOREK 20.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 5 g(7)szynką z komina 15g ,sałatą i ogórkiem 215g kawa inka 15 ml (1,7 | Zupa pomidorowa z ryżem 250 g, (7) makaron razowy 85g z Pesto bazylikowym , fetą i suszonymi pomidorami 40g i, , woda z miodem i cytryną 150 ml | Mus Kubuś 10g , wafle kukurydziane 10g , mandarynka 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Gruszka 100g | ||
ŚRODA 21.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki żytnie na mleku 200g, pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 6g(7) serem żółtym(6)15g sałatą i papryką 30g, herbata 100ml | Zupa rosół z makaronem (1,7) kotlet mielony wieprzowy 65g , ziemniaki z natką 100g ,mizeria 85g, kompot owocowy 150 ml | Bułka ciemna ziarno 25g (1) z masłem 5g (7) pastą z tuńczyka i jajka 20g (3), banan 50g, woda 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Kiwi 150 ml | ||
CZWARTEK 22.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 6g(7), pastą z włoszczyzny gotowanej z suszonymi pomidorami i rukolą 20 g, kakao 150ml(7)) | Zupa krem z marchewki (wege) 250g,Krokiety z mięsem i kapusta kiszoną 65g, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy w woliwie 85g | Zapiekanka makaronowa z kiełbaską i serem żółtym, (7) 120g , pomarańcza 50g herbatka owocowa 150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Jabłko 100g | ||
PIĄTEK 23.10.2020 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Makaron zacierki na mleku200g(7), pieczywo mieszane 35g(1) z masłem5 g(7)twarożkiem naturalnym 15g (7) ze szczypiorkiem i rzodkiewką 20g | Zupa zarzutka 250g , ryba na parze z ziołami , ziemniaki z natką 80g, warzywa gotowane na parze (brokuł, kalafior, marchew) z sosem jogurtowo szparagowym 85g | Chałka 25g (1) z masłem 4g (7), gruszka 50g, Melissa 150 ml |
II ŚNIADANIE | ||
Śliwka 100g | ||
*Jadłospis może ulec zmianie. Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Warszawa |