Jadłospis 22.02.2021-26.02.2021
19 lutego 2021
PONIEDZIAŁEK 22.02.2021 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki jęczmienne na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z parówką na ciepło25g , sosem pomidorowym (produkt Eko certyfikowany), ogórkiem kiszonym 20g
|
Zupa kalafiorowa 250g , kasza kus kus z indykiem i warzywami (marchewka, papryka cebula zielona fasola szparagowa, soczewica, bakłażan, brokuł cukinia), kompot owocowy 150 ml | Jogurt naturalny z truskawkami 150 ml, chałka 25g (1) z masłem 4g (7) banan 50g |
II ŚNIADANIE | ||
Kiwi 100g | ||
WTOREK 23.02.2021 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) serem żółtym , szczypiorkiem i pomidorem 30g, kawa inka 150ml (7)
|
Zupa krem z selera 250g z (1), zrazy wołowe, ziemniaki z natką, surówka z czerwonej kapustyi jabłka, woda z miodem i cytryną 150 ml | Bułka grahamka 25g (1) z pasztetem sojowym 20g i świeżym ogórkiem 15g , herbatka miętowa 150ml |
II ŚNIADANIE | ||
Banan 100g | ||
ŚRODA 24.02.2021 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Kasza manna na mleku 200g (7), pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7) polędwicą sopocką , sałatą świeżym ogórkiem 25g
|
Zupa krem z dyni 250g z grzankami (1) 250g
ratatuie z makaronemi indykiem i warzywami 200g (7), kompot owocowy 150ml |
Racuchy jabłkowe 100g , woda 150ml , mandarynka 50 g |
II ŚNIADANIE | ||
Jabłko 100g | ||
CZWARTEK 25.02.2021 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane 35g (1) z masłem 4g (7)schabem pieczonym własnej roboty 20g, sałatą i czerwoną papryką 15g , kakao 150ml (7)
|
Zupa pomidorowa z ryżem 250g makaron kokardki z Pesto bazyliowym, i suszonymi pomidorami (produkty Eko- certyfikowane ), woda z miodem i cytryną 150 ml | Bułka 25g z masłem 4g (7)pastą z wędliny i jajka 20g posypką ziołową do kanapek (produkt Eko certyfikowany) herbatka z cytrynką 150 ml
|
II ŚNIADANIE | ||
Kalarepka do chrupania 100g | ||
PIĄTEK 26.02.2021 | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki kukurydziane na mleku 200g (7) , pieczywo mieszane z masłem 4g (7) z suchą krakowską , sałatą i żółtą papryką 30g | Zupa fasolowa 250g , ryba smażona w panierce 60g (4) ziemniaki z natką 100g, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka 100g, kompot owocowy 150 ml
|
Bułka maślana (1,7), zielony koktajl owocowy (pomarańcz, banan, natka , jabłko, cytryna, szpinak,) |
II ŚNIADANIE | ||
Orzechy nerkowca 10g |
Prawa autorskie: Przedszkole nr 273, Jadłospis może ulec zmianie